Community Forum

nest outdoor camera loses connections when pods are active

Frequent Visitor

nest outdoor camera loses connections when pods are active

I have 3 pods in our house the gateway is in the central office upstairs and pretty much dab smack in the middle of the house. The 3 pods are spaced evenly 2 walls apart on the first floor. The nest camera works fine outside when no pods are active and connects to the gateway directly. When I plug in a pod in the garage I all over sudden get “camera offline” messsge. Unplug the pods and it connects fine again.
Any troubleshooting tips I can follow to figure this out? I have swapped the camera to a new one to make sure it is not the camera.
Tags (1)
Silver Problem Solver

Re: nest outdoor camera loses connections when pods are active

I have escalated your issue to the Comcast Team available to these forums. Check back often for a reply in this thread from a Comcast Official Employee.


I am not a Comcast Employee.
I am just a customer, volunteering my time to help other customers here in the Forums.
Was your question answered? Mark the post as best answer!
Official Employee

Re: nest outdoor camera loses connections when pods are active

Hi, mkostersitz - The issue you have is definitely odd. Could you please send me a private message and provide your full name? I will need to check your gateway settings.  Click on my name ComcastElla, then click Send a message.  


I am an Official Comcast Employee.
Official Employees are from multiple teams within Comcast: CARE, Product, Leadership. We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark the post as Best Answer!
Frequent Visitor

Re: nest outdoor camera loses connections when pods are active

Hello ComcastElla trying to find the send a message button. When I tap on your name a page opens with your latest contributions and your badges but nothing else is there?
Silver Problem Solver

Re: nest outdoor camera loses connections when pods are active

There should be a "Send A Message" on the right.


I am not a Comcast Employee.
I am just a customer, volunteering my time to help other customers here in the Forums.
Was your question answered? Mark the post as best answer!
Highlighted
Frequent Visitor

Re: nest outdoor camera loses connections when pods are active

Seems the button is missing on mobile, iOS on iPhone X at least. Using my iMac now

 

Mike

Official Employee

Re: nest outdoor camera loses connections when pods are active

@mkostersitz - Got your message and replied back. I will let our community manager know about the missing "send me a message" button on iOS. 


I am an Official Comcast Employee.
Official Employees are from multiple teams within Comcast: CARE, Product, Leadership. We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark the post as Best Answer!
Official Employee

Re: nest outdoor camera loses connections when pods are active

Hi, mkostersitz - We escalated your issue to the engineers. I will follow up as soon as I get any updates. Thank you!


I am an Official Comcast Employee.
Official Employees are from multiple teams within Comcast: CARE, Product, Leadership. We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark the post as Best Answer!
New Poster

Re: nest outdoor camera loses connections when pods are active

Was this solved? I have the exact same issue.
Frequent Visitor

Re: nest outdoor camera loses connections when pods are active

yes it was solved by 

1) throwing out the NEST camera and replacing it with he Xfinity outdoor camera (required a tech to come out to install as it is not easily installed if you have the old home controller)

2) disconnecting one of the 3 pods and reduce the interference they can create if they are too close together.

 

Mike