Community Forum

Tips for Port Forwarding in xFi

Official Employee

Tips for Port Forwarding in xFi

If you’re having problems with port forwarding, please review the questions below, which may help to resolve your issue. If you continue to experience a problem, please continue to report your issues here so we can help troubleshoot.

 

Is your device currently connected to your home network?

If the device is not currently connected to your home network or is not using a DHCP address, adding a port forward may not work. At this time, port forwards cannot be set up using a static IP outside the DHCP range. For the best results, connect your device to your home network and set the device to get an IP automatically from DHCP. Then setting up the desired port forward. xFi will automatically reserve an IP for your device and assign the port forward.

 

When attempting to set up a port forward are you receiving a message that the port you are trying to set up already exists?  

If so, you will need to delete the existing port forward first before you can re-assign it to a new device. Please note, you cannot edit existing port forwards that do not have an associated device.

 

Have your LAN settings recently changed?

If you changed your LAN settings, port forwards you previously set up will no longer work. You will need to set up your port forwards again.

 

Does the device you’re attempting to set up a port forward for have an IPv6 address?

xFi does not currently allow you to set up port forward for devices that have an IPv6 address since port forwarding should not be needed for these devices.  If the device is dual stack (has both an IPv4 and IPv6 address) the IP recognized by xFi depends on which address your device defaults to. Port forwarding can only be configured in xFi if the device is using the IPv4 address.

 

 


I am an Official Comcast Employee.
Official Employees are from multiple teams within Comcast: CARE, Product, Leadership. We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark the post as Best Answer!
New Poster

Re: An update about Port Forwarding in xFi

Amswers in tech lingo are useless.

Regular Visitor

Re: An update about Port Forwarding in xFi

Reading tech support forums without any knowledge of basic terminology of the items you're reading about (or the forethought to Google the terms to figure it out before creating a bitter post)  is useless.

 

How's that for an "Amswers", geraldday?  And thank you for the update post, ComcastDaniella!

 

Frequent Visitor

Re: An update about Port Forwarding in xFi

The new page makes forwarding simple enough, but can IP address filtering be added?

I use RDP from my office sometimes, but I'm not about to open that up to the world.

 

The Arris I had previously did provide this from that port forward page normally.

Regular Visitor

Re: An update about Port Forwarding in xFi

My IP address on my modem page (XB6) is correct.  The address on the xFi page is incorrect so the port forward goes to the wrong address.  I talk to 2 Wireless Gateway Department techs last night and the second one send a tech to my home to change the modem (which did not need changing) because no one know why they are not the same.  The address in question were staticly assigned using reserve ports.  when I switch to my new modem they held there address till reboot then got a DHCP address.  I can not been abot to fix the xFi website or app since that day but the MODEM has them correct.  BUT you can not do a port forwad from the modem anymore Smiley Sad

New Poster

Re: An update about Port Forwarding in xFi

Device ip info is still not updating between the router and the Xfi page/app.
This is something that MUST be fixed as there is NO WAY to setup port forwarding when Xfi is using the WRONG IP for a device!

Why is this so hard to fix?

From reading these forums for the last 3 days trying to fix port forwarding, It would appear this is a long ongoing problem!

New Poster

Re: An update about Port Forwarding in xFi

This thread is sad. The basics of being able to set up a port forward or delete past ones do not work. I've tried every suggestion in this long thread (a year-long...) and none work. I'm trying to help my Dad with his network. If it was me I'd find another provider. The inability to provide the basics is inexcusable.

New Poster

Re: An update about Port Forwarding in xFi

I've been messing with port fowarding all night and i've found that, even though xfi claims that the ports specified have been fowarded, none of the specified ports have been successfully fowarded. My settings have been set and i've tried the most common answers i can find from changing LAN settings in xfi to setting my device as a reserved IP address and none of these have fixed it.

Official Employee

Re: An update about Port Forwarding in xFi

@Coffee_, I just reached out on your previous thread about the issue you are experiencing. 

 

@fepman@Soulsturtle@The_Mace, if you would like help troubleshooting your port forward issues, please send me details for the device you are trying to establish the port forward for and what specifically is not working. I would be happy to help look into them.


I am an Official Comcast Employee.
Official Employees are from multiple teams within Comcast: CARE, Product, Leadership. We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark the post as Best Answer!
Frequent Visitor

Re: An update about Port Forwarding in xFi

So your signature states that you are an official Comcast employeee and then explicity asks people to post things publicly so that others may learn from the thread if they are having the same problem (a wise thing).  But in the handful of threads I've just looked at most of the discussions are then taken "private" via direct messages and no follow-up is ever posted.  This is astoundingly UNhelpful. 

 

I very much understand that some info shouldn't be posted publicly on the forums but if the answers just become "message us, you can't fix it, only we can do it because it's yet another screw-up in the Comcast backend" then why not just close the thread, get rid of all the useless posts, and state that the customer can't fix it?  It would save a lot of reading and searching that just results in frustration for end users.  

 

At the very least a follow up of some kind should be posted by the tech (or whatever) that gives a general idea of the fix.  This also lets customers steer the people at Comcast of what needs to be done to resolve the issue if we end up contacting a tech directly (instead of the usual chasing around in circles that ends up happening).

Silver Problem Solver

Re: An update about Port Forwarding in xFi


@ItJustBeMe wrote:

So your signature states that you are an official Comcast employeee and then explicity asks people to post things publicly so that others may learn from the thread if they are having the same problem (a wise thing).  But in the handful of threads I've just looked at most of the discussions are then taken "private" via direct messages and no follow-up is ever posted.  This is astoundingly UNhelpful. 

 

I very much understand that some info shouldn't be posted publicly on the forums but if the answers just become "message us, you can't fix it, only we can do it because it's yet another screw-up in the Comcast backend" then why not just close the thread, get rid of all the useless posts, and state that the customer can't fix it?  It would save a lot of reading and searching that just results in frustration for end users.  

 

At the very least a follow up of some kind should be posted by the tech (or whatever) that gives a general idea of the fix.  This also lets customers steer the people at Comcast of what needs to be done to resolve the issue if we end up contacting a tech directly (instead of the usual chasing around in circles that ends up happening).


The Comcast employees do not post private information in a public forum.  Using the messaging system is not posting in public; it is user-to-user.


I am not a Comcast Employee.
I am just a customer, volunteering my time to help other customers here in the Forums.
Was your question answered? Mark the post as best answer!
Frequent Visitor

Re: An update about Port Forwarding in xFi

That is what I stated. 

 

But the point I was making was that going to private messaging and never coming back to the thread and metioning what the problem was helps no one except that one single person, which is the opposite of what they ask others to do.  I understand that provate information shouldn't be posted here, but with very few exceptions they should be able come back and state what the type of problem and resolution was without publishing any private information.  I cannot believe that most problem resoultions are related to the private information itself (name, address, passwords, billing, account information) but a problem that information relates to. "The fix for problem XXXX was due to an incorrect account setting related to xxxx feature that can only be accessed and corrected by Comcast employees" is useful.  Obviously "Bob at 49 Pine Street, Anytown USA didn't pay his bill for 3 months so we cut his service," while maybe helpful , would not be acceptable.

I'm not trying to be a PITA, just trying to get it so people looking for help can actually find it better.  Just ending a thread without at least even stating a problem was resolved is unhelpful.

New Poster

Re: An update about Port Forwarding in xFi

What is port forwarding? What is port forwarding used for? Why would one want to use port forwarding? Help! I am so confused, because I have not a clue what port forwarding. l never heard of port forwarding.
Silver Problem Solver

Re: An update about Port Forwarding in xFi


@Luke_Skywalker8 wrote:
What is port forwarding? What is port forwarding used for? Why would one want to use port forwarding? Help! I am so confused, because I have not a clue what port forwarding. l never heard of port forwarding.

I had to google:

https://www.youtube.com/watch?v=-K6jMYBfuIY


I am not a Comcast Employee.
I am just a customer, volunteering my time to help other customers here in the Forums.
Was your question answered? Mark the post as best answer!
New Poster

Re: An update about Port Forwarding in xFi

So basically what I'm reading is I can't forward the same ports to more than one device. This doesn't seem right. I have multiple devices having an issue with Discord and they opperate on the same network. I need to forward the discord voice UDP ports to all three of them.

Regular Visitor

Re: An update about Port Forwarding in xFi

Somehow I did end up with a port forward that does not have an assicoated device. I do not know how, perhaps I forwarded to the wrong device, which was offline? Since deviced are identified by cryptic identifiers instead of IP address, selecting the correct device to forward to can be challenging.

 

How can I correct this situation and delete the port forward so I can assign the port to a different device?

 

Thank you,

Peter

Regular Visitor

Re: An update about Port Forwarding in xFi

Does Xfinity require a Comcast rental modem in order to port forward?  I have my own purchased Arris SVG2482AC modem installed.  I log into the Arris modem and the port forwarding page says:  "Managed devices and Port Forwarding pages are moved to cloud.  Please use the following link to access cloud portal:  internet.xfinity.com."  This link takes me xfinity xFi, where it asks me to upgrade my equipment.

New Poster

Re: An update about Port Forwarding in xFi

12/11/18
Was able to get Port forward to work after some issues some equipment some user error
Official Employee

Re: An update about Port Forwarding in xFi

@volkmarr, did you previously rent an Xfinity xFi Gateway?

The port forward page should not be locked unless you have an xFi Gateway. Aside from the port forwarding page being locked down, does the rest of the information that you see in the Gateway Admin page look correct?

 

I'll take a look at your account and see if we can identify why this might be happening. 


I am an Official Comcast Employee.
Official Employees are from multiple teams within Comcast: CARE, Product, Leadership. We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark the post as Best Answer!
Regular Visitor

Re: An update about Port Forwarding in xFi

Yes, I previously rented the Technicolor XB6 gateway.  It was installed last April.  In July, I purchased and installed the Arris modem and then returned the Technicolor gateway to the Xfinity store.  After several service calls asking to stop rental charges, I officially got the rental cancelled on Sept. 26.

 

Yes, the rest of the information that I see in the Gateway Admin page looks correct.  The eMTA & DOCSIS s/w version is 10.0.X.SIP.PC20.CT.  The s/w image name is SVG2482_2.2P14s4_PROD_sey.

 

Thank you for looking into this.  This forum provides a great service!  I am trying to install a surveillance DVR with 4 cameras.  After posting my original question, I figured out what the instruction book says: no need for port forwarding when I can set both the DVR and gateway UPnP settings to enable.  After completing the installation, I will try to see if the cameras can be viewed remotely by using the current IP address.  If successful, then I will subscribe to a DDNS service.

Official Employee

Re: An update about Port Forwarding in xFi

Hi volkmarr, ComcastElla helped get the xFi Gateway removed from your account, it was still showing as an inactive device in the system (you were not getting any additional charges because of this).

 

Can you try clearing your cache & cookies and then log into the Gateway Admin page again? 

Let us know if you still see the xFi redirect message. 

 

 


I am an Official Comcast Employee.
Official Employees are from multiple teams within Comcast: CARE, Product, Leadership. We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark the post as Best Answer!
Regular Visitor

Re: An update about Port Forwarding in xFi

OK.  I deleted all cookies, cache, and browsing history.  Closed and reopened the browser.  Sorry, I still get the redirect message.

Official Employee

Re: An update about Port Forwarding in xFi

Hi, @volkmarr! Let me see what else we can do to resolve your issue. Could you please send me a private message and include your full name, the account holder's name as it's listed on the billing statement? Click on my name ComcastElla, then click Send a message.  


I am an Official Comcast Employee.
Official Employees are from multiple teams within Comcast: CARE, Product, Leadership. We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark the post as Best Answer!
Contributor

Re: An update about Port Forwarding in xFi

I have setup port fowarding from the XB6 gateway menu (not Xfi, the Gateway homepage directly).   I cannot get any ports to forward.   All other functions seem ok.     I did change the base LAN address to match the network (192.168.x.x) I was using with my previous Linksys Router which is no longer used.     Any suggestions on what I can try next?   I've tried changing firewall settings, etc.   The ports I'm connecting to can be seen from the LAN side, but nothing seems to forward from the WAN.

 

Thanks for any help.   Carl

Silver Problem Solver

Re: An update about Port Forwarding in xFi


@CSM123 wrote:

I have setup port fowarding from the XB6 gateway menu (not Xfi, the Gateway homepage directly).   I cannot get any ports to forward.   All other functions seem ok.     I did change the base LAN address to match the network (192.168.x.x) I was using with my previous Linksys Router which is no longer used.     Any suggestions on what I can try next?   I've tried changing firewall settings, etc.   The ports I'm connecting to can be seen from the LAN side, but nothing seems to forward from the WAN.

 

Thanks for any help.   Carl


Never done port forwarding.

https://www.xfinity.com/support/articles/port-forwarding-xfinity-wireless-gateway


I am not a Comcast Employee.
I am just a customer, volunteering my time to help other customers here in the Forums.
Was your question answered? Mark the post as best answer!
Contributor

Re: An update about Port Forwarding in xFi

Thanks for the link. Have already read it. I’ve done port forwarding with many routers in past. Must be some issue with this XB6 that is peculiar.
Contributor

Re: An update about Port Forwarding in xFi

Resolved problem. Had to so with change in gateway IP that I didn’t reset on a device. Could see device internally but gateway mismatch caused port forward issue.
Frequent Visitor

Re: An update about Port Forwarding in xFi

I meet all of those requirements, have an Arris gateway I rent from comcast.  Spent time in a chat.  I set up a port forward and it shows in the app but the port is not open.  I agree that something is wrong.  Used to work.

 

This falls into the same category as the Voice2go app which took 10 months to fix.  I rent the modem pay my bill.  It should work.  Xfinity should be honest and have an easy to find page with updates.

 

Xfinity cannot role our new services and not beta test them.  leaves many of us frustrated.

 

Debbie

Regular Visitor

Re: An update about Port Forwarding in xFi

As of July 2019 I am experiencing issues with this. All of my devices are set up correctly. One device I had working prior to the change to xfi worked before, and now that I added other devices with xfi, none of them are working. I can not edit or delete port forwards either.
Official Employee

Re: An update about Port Forwarding in xFi

As of July 2019 I am experiencing issues with this. All of my devices are set up correctly. One device I had working prior to the change to xfi worked before, and now that I added other devices with xfi, none of them are working. I can not edit or delete port forwards either.

jasunjen, appreciate you posting on the forums! Are any of these devices using ipv6 by chance? 


I am an Official Comcast Employee.
Official Employees are from multiple teams within Comcast: CARE, Product, Leadership. We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark the post as Best Answer!
Regular Visitor

Re: An update about Port Forwarding in xFi

Not that I'm aware of. I hadn't set it to do so, and like I said I had one working prior but now it isn't. They are raspberry pi systems running linux or openhab.

An update to this answer, I will not be able to see any of these systems locally until I return home on monday evening.
New Poster

Re: An update about Port Forwarding in xFi - raspberry pi

I too have a Raspberry Pi / RetroPie. I was able to port forward my Raspberry Pi a few days ago, but now I am not able to connect the Pi via WinSCP like I use to. The Pi uses IPV4 and I have tried both WiFi and Ethernet connections for the Pi.

New Poster

Re: An update about Port Forwarding in xFi

We used to forward ports without any trouble.  With these new "improvements" it simply no longer works.  Very disappointed with being forced to use xfi and "apps" instead of just logging into the router and doing things myself.

 

We have tried:

 

1. Upgrading from the XB3 to the XB6

2. Resetting the Gateway

3. Restarting the modem

4. Restarting the computer

5. Ping tests to ensure connectivity (successful)

 

Sometimes one port forward might work for a few minutes, and then it stops working without any changes to settings.  It is a problem with your routers and firmware.  They don't play well together and I am ready to just buy my own modem/router (again).  One of your agents even told me as much and hinted that I should just buy my own modem if I want to port forward because we would have problems with both the XB3 and XB6.

 

When we call comcast support on the phone, the phone tree drops us before we can talk to an agent.

Contributor

Re: An update about Port Forwarding in xFi

I had factory reset the XB6 and it went back to the firmware interface which was much better. Then just don’t use XFi which was horrible anyway.
Regular Visitor

Re: An update about Port Forwarding in xFi

if yo reset and dont use app can you still use xFi PODs?

New Poster

Re: An update about Port Forwarding in xFi

Finally got through to the call center.  The agent was very nice, and explained that our new XB6 gateway had to be set up remotely by the service center.  She claimed that this was the required step for port forwarding to work correctly with XFi.

 

We went through all the steps, and afterward port forwarding still does not work.  The agent was able to see some kind of connection interruption on her side, and now there is an open support ticket... sigh.

 

Port Forwarding worked fine before XFi.  I've tried factory resetting the gateway in order to manually configure port forwarding, but without any difference.

Frequent Visitor

Re: An update about Port Forwarding in xFi

This is not something Xfinity is interested in supporting.  If you truly need to port forward,  I would suggest putting your gateway in bridge mode and getting a better system to handle WiFi and routing.

 

Debbie

Silver Problem Solver

Re: An update about Port Forwarding in xFi


@fepman wrote:

if yo reset and dont use app can you still use xFi PODs?


It depends on whether you have to re-connect the pods.


I am not a Comcast Employee.
I am just a customer, volunteering my time to help other customers here in the Forums.
Was your question answered? Mark the post as best answer!
New Poster

Re: An update about Port Forwarding in xFi

I have an old router I could try bridging with.  Better option is to just stop renting and get my own.

 

Still trying to figure this out with comcast.  Was elevated a couple times with the call center.  None of their tech service reps can figure it out.  They are sending someone out to inspect our line tomorrow and it will probably be a giant waste of time (theirs and mine).