Community Forum

Ready to connect your service? message on phone that's already activated

Highlighted
Regular Visitor

Ready to connect your service? message on phone that's already activated

I purchased a Galaxy S9+ from the Xfinity Mobile website in January 2019, and have been using it since then without issue. In the last couple of weeks, I've started getting a notification from Setup Wizard that says "Ready to connect your service? Visit xfinitymobile.com/activate or gives us a call. . ."

When I click on it, it takes me to the xfinity website, automatically logs in, and shows my two activated devices (my wife has an S9). It doesn't let me swipe the notification to get rid of it. Restarting my phone makes it go away for awhile, but it always returns after a few hours.

I can make calls, send/receive texts, and mobile data works, so obviously my service is active. What can I do to make this notification go away?

Highlighted
Official Employee

Re: Ready to connect your service? message on phone that's already activated

Hello @sempercliff, thank you for reaching out with your issue on the forum. Are you still receiving this notification on your device? I have not seen this case before. If the problem still persist, I would like to take a closer look to see if I can find a fix. First I would like to take a look at your account to make sure everything is reflecting correctly. If you can please send me your account information in a private message so I can investigate further. Also, if possible can you send me a screen shot of the notification your are seeing for reference? I would appreciate it. To send a private message, first click on my name "ComcastTito" and then click on "send message".


I am an Official Comcast Employee.
Official Employees are from multiple teams within Comcast: CARE, Product, Leadership. We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark the post as Best Answer!
Highlighted
New Poster

Re: Ready to connect your service? message on phone that's already activated

Having the same issue
Highlighted
Regular Visitor

Re: Ready to connect your service? message on phone that's already activated

@ComcastTito  I'm still seeing this message:

Ready to connect.jpg

 

I sent my account details to you in a private message awhile ago but I never received a respone. 

I've also started having issues with people calling me and it going straight to voicemail without ringing, and it sometimes taking 20 minutes (or longer) to send / receive SMS. It's been difficult to troubleshoot as both problems happen only intermittently. I don't know if it's related to the Ready to activate message or if they're separate issues. Things I've tried:

  • Network Reset
  • Disabling Wi-Fi calling (have also had it enabled previously)
  • Disabling Wi-Fi power saving mode (have also had it enabled previously)
  • Disabling Switch to mobile data (have also had it enabled previously)
Highlighted
Frequent Visitor

Re: Ready to connect your service? message on phone that's already activated

having same issue

 

Highlighted
New Poster

Re: Ready to connect your service? message on phone that's already activated

I started having this issue today as well. The message randomly showed up in the notification area and will not clear. Was there a resolution to this?
Highlighted
New Poster

Re: Ready to connect your service? message on phone that's already activated

Having same issue.  Activated phone 8/1/2019.  Been getting this notification on a regular basis.  It goes away.  But always comes back and hangs around for a while.  I searched Settings for "Wizard", and found two.  One was "Samsung Setup Wizard".  The other was labeled "Setup Wizard".  I "Force Stopped" the "Setup Wizard" (and verified the notification had disappeared), and then restarted the phone.  Notification is currently gone.  We'll see if it comes back.

Highlighted
New Poster

Re: Ready to connect your service? message on phone that's already activated

I'm having the same issues with my Galaxy S9 and the "Ready to connect to your service/ set up wizard notification", plus sometimes my text messages will say sending for several minutes then they will say failed.  This happens when I have 5 bars and also happens when I have 1 bar.  If I try again sometimes they fail and sometimes they go through after several attempts to resend.

Highlighted
New Poster

Re: Ready to connect your service? message on phone that's already activated

"Ready to connect your service?" notification has returned to my list of notifications.  I again had to "force stop" the "Setup Wizard" to clear the notification.

Highlighted
New Poster

Re: Ready to connect your service? message on phone that's already activated

I'm having the same issue. Just called customer service. They could not help