Community Forum

Calls do not ring on Xfinity Connect App

Regular Visitor

Calls do not ring on Xfinity Connect App

I have an annoying problem with the Xfinity Connect App and my two Xfinity numbers. Basically nothing rings on the app where it is supposed to. No one at the Comcast help desk seems to be able to solve it, so I am hoping someone here can. For simplicity, let’s use the following:

My “main” Xfinity voice number is 0438 and it is associated with the primary user, me.

I have a “personal” number 9591 which is associated with an unrestricted secondary user we’ll call “helper.”

When I login to My-Account as either ME or HELPER, and set voice preferences, both numbers are checked as ringing both at home and on the Xfinity Connect App, and the correct number is listed for each user.

Now here are the problems:

  • When logged into the Xfinity Connect App as ME on my iPhone 6s (iOS is 10.x.x up-to-date), neither number rings on the iPhone. Everything else works, email, text, outgoing calls, just no incoming calls for either number.
  • When I log into the Xfinity Connect App as HELPER, the phone will ring for calls to my MAIN number 0438 but not to the personal number 9591 associated with HELPER. I get a push notification for the incoming call to the MAIN number if the phone is locked.
  • All calls to the personal number 9591 go directly to voicemail no matter who I am logged in as. They don’t ring on my home phone, they don’t ring on the connect APP, no push notification. I do get the voicemail notification and can listen to the voicemail.

Here’s what I have tried to fix this:

  • Log out and log into the connect app.
  • Powerdown/powerup the iPhone
  • Uninstall and reinstall the Connect App
  • Install the connect App on a different device.
  • Deactivate the Connect App for one of the numbers to see if the other would ring.

As noted everything else about the Connect App is working fine, I just can’t receive calls at the correct number when logged in as a particular user. Doesn’t seem to make much sense, but I suspect there is a fix somewhere. Thoughts?

Regular Visitor

Re: Calls do not ring on Xfinity Connect App

After a bit more experimenting it seems like this is more a problem with push notifications. Incoming calls will ring if the App is actually running at the time, but I do not always receive a push notification of an incoming call if the app is not running. Other push notifications for the app (email, text, etc) work as expected, but push notifications for incoming calls only seem to come for one user (not the primary user) no matter what device is used. It's a bit of a pain, but is workable.

New Poster

Re: Calls do not ring on Xfinity Connect App

Experiencing the same problem...no ringing. I hoped there would be a fix, not just a "can live with it" solution.

Any more help?

Regular Visitor

Re: Calls do not ring on Xfinity Connect App

Nope, nothing. "Helper's" phone still rings and/or gets a push notification when the main number is called whether or not app is running, gets nothing from his number unless app is running. Main number phone gets nothing(no ring, no push notification) unless the app is running. Same behavior no matter what device each person uses to log on. Makes no sense. 

Regular Visitor

Re: Calls do not ring on Xfinity Connect App

I know this a old post. Did they ever fix this problem? I’m having the same problem now
Regular Visitor

Re: Calls do not ring on Xfinity Connect App

Nope, nothing. I've given up trying to use the app to receive calls.  I can use it to make calls and I receive the voicemails if someone calls either of the numbers, but I can't answer calls unless I have the app running, which I usually don't.  No bfd for me since I don't get a lot of calls and I can answer the voicemails quickly.  Still disappointing. 

Regular Visitor

Re: Calls do not ring on Xfinity Connect App

Been having the same problem for months, no one at x Finity seems able to fix the issue. I finally just deleted the app, i'll do with out it

Frequent Visitor

Re: Calls do not ring on Xfinity Connect App

Same issue. Nothing happens even if I have the app open. I had someone call me and it went straight to VM. All my push notifications are enabled. I'm probably just going to discontinue phone service with Comcast at this point. The phone is pointless if no one can call reach me. 

Regular Visitor

Re: Calls do not ring on Xfinity Connect App

I have deleted the app numerous times and tried again to no avail. Same problem, the app is useless if it doesn’t do what it is designed to do
Regular Visitor

Re: Calls do not ring on Xfinity Connect App

The voice2go servershave been down almost a week now no connect app, tv based, or web based control of xfinity voice. Ive been calling and complaining to no avail they say its a free service and seem to consider it unimportant i too am about to cancel service afer 22 years due to this as i have come to rely on this service and if i gotta do without it and not be compensated i may as well go to a provider who cares more about its customers. Fwiw text On It to 266278 to reach corporate and bypass automated system and complain like i have been doing. Maybe they will wise up and realize this is a key feature the customers want.
Regular Visitor

Re: Calls do not ring on Xfinity Connect App

Will do Thanks
Frequent Visitor

Re: Calls do not ring on Xfinity Connect App

I went sheand and cancelled my voice service. Done dealing with this service from them.
Regular Visitor

Re: Calls do not ring on Xfinity Connect App

Right now there is no fix, the app just has too many bugs. I have the same issues and have deleted the app until they get it fixed, which might be never
Highlighted
Regular Visitor

Re: Calls do not ring on Xfinity Connect App

After update to xfinity connect v7.1.1 calls are now ringing on my phone, so for me, problem solved. 

Regular Visitor

Re: Calls do not ring on Xfinity Connect App

I had the same problem finally contacted the mobile app help line. They checked to make sure voice to go was activated in all the numbers and reset the account. After rebooting the phone the app has been working as it should. Hope this helps