Community Forum

X1 Voice Remote - Voice part doesn't work well

Expert

Re: X1 Voice Remote - Voice part doesn't work well


@KNRover wrote:

I recently changed my DVR, which came with a new remote. Every remote I've had over the last year seems to crash every couple of months. I've found that I don't have to go thru a total factory reset, but just remove the batteries for 30 sec. and reinstall. Everything works after that. . . except the voice commands. No matter what I say, it always says, "Sorry, I didn't get that." How do I get it to work again (hope it's not a full factory reset)?


are you holding the button until you finish saying the command (example: rewind 30 seconds) and speaking toward the front top of the remote where the LED is in a normal speaking voice?



I am not a Comcast Employee.
I am a Customer Expert volunteering my time to help other customers here in the Forums.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark the post as Best Answer!
Silver Problem Solver

Re: X1 Voice Remote - Voice part doesn't work well


@KNRover wrote:

I recently changed my DVR, which came with a new remote. Every remote I've had over the last year seems to crash every couple of months. I've found that I don't have to go thru a total factory reset, but just remove the batteries for 30 sec. and reinstall. Everything works after that. . . except the voice commands. No matter what I say, it always says, "Sorry, I didn't get that." How do I get it to work again (hope it's not a full factory reset)?


By factory reset, do you mean the System Refresh?  I had an issue with my recordings not being deleted after I watched them and a System Refresh fixed the issue.

I am not a Comcast Employee.
I am just a customer, volunteering my time to help other customers here in the Forums.
Was your question answered? Mark the post as best answer!
Frequent Visitor

Re: XR11 Voice commands bring up wrong channel or do nothing

I am experiencing a similar situation. Except when I press the button it says listening and I say something for example "show me the weather channel"

And it doesn't seem to process that I said anything to it.
Silver Problem Solver

Re: XR11 Voice commands bring up wrong channel or do nothing


@JulianR1 wrote:
I am experiencing a similar situation. Except when I press the button it says listening and I say something for example "show me the weather channel"

And it doesn't seem to process that I said anything to it.

That app has been removed.  Does anything else work with voice?

I am not a Comcast Employee.
I am just a customer, volunteering my time to help other customers here in the Forums.
Was your question answered? Mark the post as best answer!
New Poster

Re: I have a new voice remote not taking voice commands

I am glad that Atlanta’s voice command problem is fixed  IT Is not fixed in Baltimore😢😢 come on guys and fix it everywhere. You are now a mega company. Prove it with mega servicw

 

 

Expert

Re: I have a new voice remote not taking voice commands


@wdcavey wrote:

I am glad that Atlanta’s voice command problem is fixed  IT Is not fixed in Baltimore😢😢 come on guys and fix it everywhere. You are now a mega company. Prove it with mega servicw


do you have the xr11 or xr15 remote? when you press the xfinity button does the LED on the remote flash green or blue?



I am not a Comcast Employee.
I am a Customer Expert volunteering my time to help other customers here in the Forums.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark the post as Best Answer!
Highlighted
New Poster

Re: X1 Voice Remote - Voice part doesn't work well

Had the same problem....Changed batteries....problem solved!