Community Forum

CableCARD Issues with HDHomerun Prime

Xfinity Forum Archive
About the archive project

Xfinity Forum Archive...

This is an archived section of the community.

Content in this area has been identified as outdated or irrelevant.

This change was done in an effort to make the forum easier to use and to keep only the most helpful and recent content active.

Post your questions in the Xfinity Community

New Poster

CableCARD Issues with HDHomerun Prime

Hello. I recently was given an HDHomerun Prime device that uses a CableCARD tuner. I picked up and activated a motorola card from my local Comcast office the other day. I tried to set it up today, and while the device recognizes that my CableCARD has been initialized, it is not able to pick up any channels, it seems that it has not been configured correctly for my device.

 

The device gives me the following information:

 

    CableCARD(tm) Status

Man: ARRIS Uptime: 0000 00:00
HW: 0469927002  Boot:  03.25
FW* 07.15 E 07/13/17 09:51
FW  06.25 - --/--/-- --:--:-- 
Unit Address: 0x0001201D6B
            000-00188-81899-103

 

         Network Setup

OOB Mode:  OOB  GTC:  OOB
2-Way:  Unknown  LKC: 75.25N
Rx RF Freq: 75.25-NT 
Tx RF Freq: ---.--  Power: --
RF-OOB Status:  IDLE
EMM ID/PID: 1/0x1503
VCTID: 55  OOB Msgs:  202
  VCT: 0 OOB-rate: 6
  NIT: 6   XAIT: 0
  NTT: 10   CVT: 0
  STT: 1   EAS: 0
Full Tx:  0 Full Rx: 0  

 

Based on the troubleshooting FAQ for the HDHomerun device, it seems that VCTID and VCT should both be non-zero. As you can see above, currently I am getting zero for VCT using my CableCARD.

 

From the HDHomerun site (https://www.silicondust.com/support/troubleshooting/#channel-scan-stops-immediately-with-no-channels...):

 

If the VCTID is 0, this indicates that the cable provider has not yet initialized the CableCARD. Contact the provider and ask them to perform a “cold init” or “DAC init” on the card.

 

If the VCTID is something other than 0 but VCT/VCT Rcvd is 0, this indicates that the CableCARD has been configured incorrectly by the cable provider and is not receiving a channel lineup as a result. The provider will typically need to change the hub or headend setting associated with the card in their system. In the case of Comcast, this is not something that can be performed by a phone representative. Either the phone representative needs to escalate the issue to the local operations/warehouse/addressability people, or a tech needs to visit, and make a call to those same people and have them correct the setting.

 

After looking around the Comcast forums here, I was able to find several other customers using the same device (HDHomerun Prime) that were having the same issues. It seems it can be fixed after it is escalated to someone who can change the headend settings:

 

https://forums.xfinity.com/t5/TV-Archive/CableCard-No-Channels-VCT-0-HDHomeRun-Device/td-p/2808586

https://forums.xfinity.com/t5/TV-Archive/HDHomeRun-Prime-not-receiving-channel-list-VCT-0/td-p/27220...

https://forums.xfinity.com/t5/TV-Archive/HDHomeRun-Prime-not-receiving-channel-list-VCT-0/td-p/27128...

https://forums.xfinity.com/t5/TV-Archive/Re-HDHomeRun-Prime-not-receiving-channel-list/td-p/2652405

https://forums.xfinity.com/t5/TV-Archive/No-Channel-Line-up-for-CableCard-with-HDHomeRun-Prime/td-p/...

 

Please let me know if you can assist me with this issue.

Thank you!