Community Forum

Audio intermittent x1 DVR since firmware 85.1.1

Xfinity Forum Archive
About the archive project

Xfinity Forum Archive...

This is an archived section of the community.

Content in this area has been identified as outdated or irrelevant.

This change was done in an effort to make the forum easier to use and to keep only the most helpful and recent content active.

Post your questions in the Xfinity Community

New Poster

Audio intermittent x1 DVR since firmware 85.1.1

We seem to have an issue with the audio being very intermittent over HDMI connected to a Marantz reciever on some channels (some channels don’t even have audio anymore some never drop out). Everything was fine but it appears to now be happening after the firmware was updated to 85.1.1 2 weeks ago. Discovery channel, ABC, CBS, etc are all intermittent. Sometimes they are fine... sometimes the audio will fade out. DVR playback sometimes works but often fades out. A tech was out a few days ago and tried swapping the box but that did not fix the issue. We know the receiver is fine when other HDMI sources play through it (Apple TV, DVD, Computer). Did something in the audio Codec change with this firmware push? Or is it an issue with the transmission in the souther NH area?

Very frustrating.
Official Employee

Re: Audio intermittent x1 DVR since firmware 85.1.1

Hi deb_morgan11, are you having audio issues with recorded TV shows/movies or are you having issues with all content dropping audio? I show that you have more than one cable box on the account do you only have the issue with the DVR? 

I am an Official Comcast Employee.
Official Employees are from multiple teams within Comcast: Product, Support, Leadership. We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.

Was your question answered? Mark the post as best answer!