Xfinity plant
Community Forum
Xfinity globe

xFi Issues After New Router Arrived and Configured

Xfinity Forum Archive
About the archive project

Xfinity Forum Archive...

This is an archived section of the community.

Content in this area has been identified as outdated or irrelevant.

This change was done in an effort to make the forum easier to use and to keep only the most helpful and recent content active.

Post your questions in the Xfinity Community

New Poster

xFi Issues After New Router Arrived and Configured

I downloaded the xFi app for Android. I logged in using my Xfinity account credentials. The app said I needed new equipment before I could use the xFi features. From within the app I acknowledged I wanted the new equipment shipped. Within days not one but two new routers arrived. I followed all the directions, including disconnecting the old router, and enabled the new router. Cable TV and VoIP phone worked. WIFI signal transmitted on both 2.4 and 5 GHz networks. Devices could log into the networks; however, the internet was down and would not work. After several hours on the phone with several levels of tech support, the internet was properly provisioned on Comcast's side and it began working. 

 

When attempting to enable the xFi app and logging in with proper credentials, the app again will not go further than saying I need an equipment upgrade. When I acknowledge I need new equipment (even though I don't but there is nothing else I can choose on the app at this time) the system reaches out and comes back with a message that it looks like I already upgraded. At this point when I attempt xFi features I get routed back to the Need New Equipment screen. 

 

This continuous loop continues even went accessing the Xfinity website (and yes I'm logged in) when I depress the wireless/wifi icon on the top banner of the webpage the computer is directed to a xfinity xFi "Upgrade for This Experience" site.

 

Therefore, I cannot leverage any of the xFi features and I am very frustrated.

 

Thank you in advance. 

New Poster

Re: xFi Issues After New Router Arrived and Configured

Ticket CR728xxxxxx now closed. Tech support was able to help.

Official Employee

Re: xFi Issues After New Router Arrived and Configured

 

Hi dvlassopoulos, I show that your current modem is compatible to use the Xfi app. For more information on compatible equipment and to get started on setting up your Xfi experience please click on this link, if you need further assistance please reach back out to me here.