Community Forum

Repeated internet drops

Xfinity Forum Archive
About the archive project

Xfinity Forum Archive...

This is an archived section of the community.

Content in this area has been identified as outdated or irrelevant.

This change was done in an effort to make the forum easier to use and to keep only the most helpful and recent content active.

Post your questions in the Xfinity Community

Gold Problem Solver

Re: Repeated internet drops

If you want to troubleshoot this yourself, please see Connection Troubleshooting Tips. If you still need help, please provide Information Requested for Connection-Related Posts.

If you are using Wifi it's best to switch to an Ethernet cable connection if possible while measuring speed and checking the reliability of your connection to Comcast.

If you can't find the problem or you'd rather have Comcast do the troubleshooting, call them at the phone number on your bill or 1-800-Comcast, or chat with them using the Internet Support option at https://www.comcastsupport.com/chatentry/. If they can't fix the problem remotely, insist they send a tech out to identify the cause and correct it.

If the tech finds bad coax, splitters, amplifiers, or connections in your home (even if Comcast originally supplied them) you'll probably have to pay for the visit unless you have or sign up for their Service Protection Plan (https://www.xfinity.com/support/account/service-protection-plan/, about $6/mo) and keep it for at least 60 days. If the trouble is due to a faulty Comcast modem, eMTA, gateway device, or anything outside your home, you shouldn't be charged.

Regular Visitor

Repeated internet drops

DPC3941T and Apple Time Capsule

I have the above setup, with the DPC in bridge mode, with the TC and a switch providing my wired Ethernet ports. (I have a bunch of network devices attached to the TC+switch. I can review those if anyone thinks it's relevant). My service drops so often; it's maddening. Usually (90%+) at night (every night), at least once an hour. Tonight it's been every 15 minutes. All devices including Amazon Echoes, phones, computers, etc experience the outage. Sometimes a DHCP Reset will fix it, sometimes a TC restart is in order, sometimes I'll restart the DPC just to change things up. TC IPv6 is set to Link Local Only. IPv6 DNS addresses have been removed. All network devices names are simple, no spaces or special characters, less than 20 characters. I have an old Arris SBsomethingorother I can switch back to, but I hope that's not necessary. I just can't handle the repeated outages. I have a smart home and I depend on stable internet for so much, from turning on lights to playing sleep music for my kids. Hopefully someone can help.