Community Forum

Home Network Buffering Issue

Xfinity Forum Archive
About the archive project

Xfinity Forum Archive...

This is an archived section of the community.

Content in this area has been identified as outdated or irrelevant.

This change was done in an effort to make the forum easier to use and to keep only the most helpful and recent content active.

Post your questions in the Xfinity Community

Expert

Re: Home Network Buffering Issue

Start here: troubleshooting guide. If you still need help, please post your equipment details (make/model of your modem/gateway/router) and a screenshot of your signal levels and your error/event log. Thank you!


I am not a Comcast employee, just a moderator. Pls observe Wheaton's Law.
Frequent Visitor

Home Network Buffering Issue

Here is my set-up:

  • 2000sqft home
  • Blast Pro Internet (250mpbs)
  • Xfinity Modem to Netgear Orbi (router plus 2 satellites)
  • 20+ devices - phones, tablets, ring cameras, several amazon firesticks, several amazon echo's, security system with home automation devices, pc's, laptops

I recently cancelled my DirecTV satellite service to go with LIVE TV streaming because it is so much cheaper long-term. My main Orbi router is in the center of the house (living room) and I have 2 satellites, 1 placed at the back end of the house and 1 at the front end of the house. Distance wise...the one at the back end is roughly 10ft from the main router through a wall. The one at the front end is roughly 20ft from the main router through several walls. I'm getting occasional buffering with our TV's next to the satellites that are running the firesticks. As far as videos on our phones/tablets we don't get any buffering. I'm not sure what to look for or what I need to do to determine what the issue might be. I figured the internet speed + the mesh network would be plenty to support. 

 

Any advice?