Community Forum

Help with slow gigabit speeds on my network.

Xfinity Forum Archive
About the archive project

Xfinity Forum Archive...

This is an archived section of the community.

Content in this area has been identified as outdated or irrelevant.

This change was done in an effort to make the forum easier to use and to keep only the most helpful and recent content active.

Post your questions in the Xfinity Community

New Poster

Help with slow gigabit speeds on my network.

Hi everyone.

 

So i recently upgraded from 250 eXtreme to the Gigabit Plan.

 

When i connect my Motorola SB8600 right into my computer/laptop I am pulling speeds of 1-1.2Gbps down and 50Mbps up. (amazing)

 

However when i put my router or router and switch in the mix, i lose around 50% of the speeds...

 

My setup is as follows:

 

Modem - Motorola SB8600

Router - Cisco RV320

Switch - Cisco SG200-18

Cabling - All cables are Cat6

Using Windows Sever for DNS/DHCP

 

Does anyone have any idea onwhat could be throttling these? as they should be able to handle the throughput acording to Cisco/Documentation.

 

I have factory reset both, and plyed with all settings, firewall/bonjour has been turned off for testing with no results.

 

I'm so confused as to why it is doing this, any help would be apreciated.

Expert

Re: Help with slow gigabit speeds on my network.

What if the Windows Server wasn't in place?



I am not a Comcast Employee.
I am just a customer, volunteering my time to help other customers here in the Forums.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.

Was your question answered? Mark the post as best answer!
New Poster

Re: Help with slow gigabit speeds on my network.

I thought the same thing, so removed it and used the DHCP on the router but got the same results so put it back...

Expert

Re: Help with slow gigabit speeds on my network.

Do the WAN settings say 1Gbps full-duplex?



I am not a Comcast Employee.
I am just a customer, volunteering my time to help other customers here in the Forums.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.

Was your question answered? Mark the post as best answer!
New Poster

Re: Help with slow gigabit speeds on my network.

the WAN settings on the router? 

 

Yeah everything is 1Gbps full duplex.

Expert

Re: Help with slow gigabit speeds on my network.

Are there any QOS Features enabled ?



I am not a Comcast Employee.
I am a fellow customer, volunteering my time to help other customers here in the Forums.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.

Was your question answered? Mark the post as best answer!
New Poster

Re: Help with slow gigabit speeds on my network.

Nope I disabled all of the qos options.

I'm thinking of going and buying a Arris 3.1 modem tomorrow and testing that instead. My friend also has the Motorola 3.1 and is having issues with his synololgy router too.

I'll update as I test things. If you have any other ideas please post.