Community Forum

Getting crazy latency with every application I use on my computer

Xfinity Forum Archive
About the archive project

Xfinity Forum Archive...

This is an archived section of the community.

Content in this area has been identified as outdated or irrelevant.

This change was done in an effort to make the forum easier to use and to keep only the most helpful and recent content active.

Post your questions in the Xfinity Community

Expert

Re: Getting crazy latency with every application I use on my computer

What modem do you have?


Comcast Experts are other customers who volunteer their time helping on the forum and have been recognized by the community. For more information on the Expert Program, please click here.
Unless so specifically stated, my opinions written herein are my own and do not necessarily reflect the views of Comcast, its official employees or affiliates.
Expert

Re: Getting crazy latency with every application I use on my computer

If you have any more issues, the troubleshooting guide might be helpful.  


I am not a Comcast employee, just a moderator. Pls observe Wheaton's Law.
New Poster

Re: Getting crazy latency with every application I use on my computer

Update:  Did a complete powercycle of my computer, router, and modem and everything is looking okay for now.  Will come back with updates

New Poster

Getting crazy latency with every application I use on my computer

Whether I'm on discord, playing a game, or browsing the internet, my latency has been all over the place.  Spiking up to 1,000 ms and then back to do 50, back up to 500, and so on and so on.  Nothing is being downloaded or used by anyone else in my household.  

 

https://pastebin.com/tXyCPzbB

 

Here is a TraceRT I did to one of the servers of the game which I currently play (Path of Exile)

 

A speedtest showed nothing wrong.  I've had this happen before and the problem magically disappears after a few days.  I believe in the past someone told me that they were "Working on a node in my area" and thats why I was lagging.  The Comcast App shows everything is fine and no outages.