Welcome to Comcast Help & Support Forums
Find solutions, share knowledge, and get answers from customers and experts

New to the Community? Start here.

5,638,296

members

10

online now

1,815,892

discussions

Back to Top

Cannot access internet with wireless bridge--help!!!

Posted by
Regular Visitor
  • Thank you contributor for your first reply to the community!
 Posting replies is the best way to get involved.
  • Congrats on Posting your first topic!

Message 1 of 9
2,753 Views

I have xfinity smcd3gnv router.

 

8 REPLIES
Posted by
Networking Expert

Message 2 of 9
2,738 Views

Can you see the wireless signal in the room where you want to place the bridge?  The SMC gateway has many complaints about its wireless range and performance.  If I were you, I would get my own router (match manufacturer with the chosen bridge), have Comcast place the SMC gateway into bridge mode to disable its router function, and then connect/configure the new router.  Then connect/configure the bridge.

 

If you want to try with the SMC, verify a proper wireless signal in the desired location using a current wireless device that IS working.  Then tell us the exact make/model of bridge and exactly how you have the gateway configured, both local IP setup and wireless setup.




Community Icon
I am not a Comcast employee, I am a paying customer just like you!
I am an XFINITY Forum Expert and I am here to help. For information on the program click here.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.

Was your question answered? Mark it as an accepted solution!solution Icon

Community Icon
I am not a Comcast employee. I am a paying customer just like you!
I am an XFINITY Forum Expert and I am here to help.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit.

Was your question answered? Mark it as an accepted solution!solution Icon

Community Icon
I am not a Comcast employee.

Was your question answered?
Mark it as a solution!solution Icon

Posted by
Regular Visitor
  • Thank you contributor for your first reply to the community!
 Posting replies is the best way to get involved.
  • Congrats on Posting your first topic!

Message 3 of 9
2,719 Views
Posted by
Networking Expert

Message 4 of 9
2,712 Views

On the gateway, just go to Gateway -> Connection -> Status and list the config under Local IP Network and WiFi Network.

 

On the bridge (let's stick with one at a time), what is the exact model and setup there?  Just go into the admin interface and list the settings.

 

I don't know what you exact issue is at this point, likely there is some kind of IP conflict or the bridge is not connecting properly to the gateway. But could be lots of other things too.




Community Icon
I am not a Comcast employee, I am a paying customer just like you!
I am an XFINITY Forum Expert and I am here to help. For information on the program click here.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.

Was your question answered? Mark it as an accepted solution!solution Icon

Community Icon
I am not a Comcast employee. I am a paying customer just like you!
I am an XFINITY Forum Expert and I am here to help.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit.

Was your question answered? Mark it as an accepted solution!solution Icon

Community Icon
I am not a Comcast employee.

Was your question answered?
Mark it as a solution!solution Icon

Posted by
Regular Visitor
  • Thank you contributor for your first reply to the community!
 Posting replies is the best way to get involved.
  • Congrats on Posting your first topic!

Message 5 of 9
2,708 Views

THANK YOU VERY MUCH! SEE INFO BELOW.

 

 

Posted by
Networking Expert

Message 6 of 9
2,694 Views

At first blush that looks normal, but the DHCP Server: OFF under LAN Port on the bridge concerns me.  Did you connect a device to the bridge to get this info, or did you use a computer on the gateway pointed at http://10.0.0.9?  What does the DHCP Connection button on the Device Status page say?  Also, what does the IP Address Setup page say?

 

Clearly the bridge is addressable and talking to the gateway.  It has an IP address that will route on the same subnet as the gateway.  The question is if that IP address is static or DHCP derived.  If statically assigned, it may conflict, which is why I'm asking for the above information.

 

The gateway lists 4 wireless clients, one of which I assume is the bridge, along with one wired client.  What are their IP addresses and what are they (type of device, etc)?

 

When you connect the TV or receiver to the ethernet port on the bridge, what does it show for network status?  What about network setup settings?  If either has a proxy setting, disable it or turn it off.  Use DHCP (Or automatic IP assignment), but if that fails (some embedded DHCP clients are flaky) then manually assign an IP like 10.0.0.250, subnet 255.255.255.0, DNS matching the DNS settings on the gateway or bridge, default gateway of 10.0.0.1.  On the other device use 10.0.0.251 instead of 10.0.0.250 (since it's already used), but the other settings are same.  Does that work any better?

 

If you want to connect both devices at the same time, get an ethernet switch and connect that to the ethernet port on the bridge.  Or get a bridge with a number of ethernet ports instead of just one.




Community Icon
I am not a Comcast employee, I am a paying customer just like you!
I am an XFINITY Forum Expert and I am here to help. For information on the program click here.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.

Was your question answered? Mark it as an accepted solution!solution Icon

Community Icon
I am not a Comcast employee. I am a paying customer just like you!
I am an XFINITY Forum Expert and I am here to help.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit.

Was your question answered? Mark it as an accepted solution!solution Icon

Community Icon
I am not a Comcast employee.

Was your question answered?
Mark it as a solution!solution Icon

Posted by
Regular Visitor
  • Thank you contributor for your first reply to the community!
 Posting replies is the best way to get involved.
  • Congrats on Posting your first topic!

Message 7 of 9
2,681 Views
Posted by
Networking Expert

Message 8 of 9
2,675 Views

OK, that looks good.  I don't know why it says DHCP Server: OFF when its clearly setup to use DHCP to get it's IP address and appears to be working normally.  When you connect your laptop to the bridge, can it access the Internet?  Is that what you are using to post these messages?  If so, make sure your wireless adapter is disabled (to ensure using the bridge connection) and try going to any site, like http://www.google.com.  Did it work?  If so, the bridge is working normally and doing its job, so we have to assume the other devices you are connecting to it are not configured properly.  If you can't get to Google using only the ethernet connection, then post the output of ipconfig /all and route print from the laptop while connected to the bridge with only ethernet connected, wireless disabled.




Community Icon
I am not a Comcast employee, I am a paying customer just like you!
I am an XFINITY Forum Expert and I am here to help. For information on the program click here.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.

Was your question answered? Mark it as an accepted solution!solution Icon

Community Icon
I am not a Comcast employee. I am a paying customer just like you!
I am an XFINITY Forum Expert and I am here to help.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit.

Was your question answered? Mark it as an accepted solution!solution Icon

Community Icon
I am not a Comcast employee.

Was your question answered?
Mark it as a solution!solution Icon

Posted by
Visitor
  • Thank you contributor for your first reply to the community!
 Posting replies is the best way to get involved.

Message 9 of 9
2,529 Views