Welcome to Comcast Help & Support Forums
Find solutions, share knowledge, and get answers from customers and experts

New to the Community? Start here.

5,762,310

members

65

online now

1,918,064

discussions

Back to Top

Brief DCs with SBG6580 in Berkeley, CA

Highlighted
New Poster

Brief DCs with SBG6580 in Berkeley, CA

I just got xfinity internet last week, and although my speeds are normally good, my Motorola SBG6580 gateway occasionally disconnects for a short time a couple of times a day. The gateway is brand new. It happens most often at night from 10-12, but it also occurs at other times. Immediately after it reconnects, the internet is fast again (traceroute and ping to google.com show no problems, with ping times of 15-30ms, speedtest.net gives speeds of ~14 Mbps down, ~1.7 Mbps up).

 

The "TLV-11 - unrecognized OID" error is the most common error I see when it disconnects (I only had the time out error occur once so far). For some reason, these errors disappear from the log over time - only one is shown below, but I've had at least one a day. The gateway time is also an hour behind local time (maybe this and the log problem indicate some kind of problem with the gateway itself?).

 

Software information:

 

Standard Specification Compliant    DOCSIS 3.0
Hardware Version    1
Software Version    SBG6580-3.1.0.0-GA-07-180-NOSH
Cable Modem MAC Address    1c:14:48:b1:75:66
Cable Modem Serial Number    324369119215027359530006
CM certificate    Installed

 

Connection information (taken right after it reconnected from the latest DC):

 

Procedure  -  Status  -  Comment
Acquire Downstream Channel  -  (blank)  -  Locked
Connectivity State  -  OK  -  Operational
Boot State  -  OK  -  Operational
Configuration File  -  (blank)  -  (blank)
Security  -  Enabled  -  BPI+

Downstream Bonded Channels
Channel    Lock Status    Modulation    Channel ID    Frequency    Power    SNR
1    Locked    QAM256    1    705000000 Hz    1.2 dBmV    36.8 dB
2    Locked    QAM256    2    711000000 Hz    1.0 dBmV    36.7 dB
3    Locked    QAM256    3    717000000 Hz    0.2 dBmV    36.2 dB
4    Locked    QAM256    4    723000000 Hz    -0.6 dBmV    36.1 dB
5    Locked    QAM256    5    729000000 Hz    -2.1 dBmV    35.4 dB
6    Locked    QAM256    6    735000000 Hz    -3.5 dBmV    34.9 dB
7    Locked    QAM256    7    741000000 Hz    -5.1 dBmV    34.5 dB
8    Locked    QAM256    8    747000000 Hz    -6.0 dBmV    33.4 dB

Upstream Bonded Channels
Channel    Lock Status    US Channel Type    Channel ID    Symbol Rate    Frequency    Power
1    Locked    ATDMA    9    5120 Ksym/sec    37000000 Hz    44.7 dBmV
2    Locked    ATDMA    7    5120 Ksym/sec    25300000 Hz    44.7 dBmV
3    Locked    TDMA    8    5120 Ksym/sec    30600000 Hz    44.7 dBmV
4    Not Locked    Unknown    0    0 Ksym/sec    0 Hz    0.0 dBmV

 

 

Event log (Oct 19 was my install time, the 6 time not established errors are from the install as well I think):

 

 Fri Oct 28 15:40:16 2011    Notice (6)   TLV-11 - unrecognized OID;CM-MAC=1c:14:48:b1:75:66;CMTS-MAC=00:01:5c:33:16:82;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;   

Thu Oct 27 09:46:12 2011    Critical (3)   No Ranging Response received - T3 time-out    

Thu Oct 27 09:45:51 2011    Critical (3)   No Ranging Response received - T3 time-out    

Thu Oct 27 09:45:49 2011    Critical (3)   No Maintenance Broadcasts for Ranging opportunities received - T2 time-out;CM-MAC=1c:14:48:b1:75:66;CMTS-MAC=00:01:5c:33:16:82;CM-QOS=1.0;CM-VER=3.0;   

Thu Oct 27 09:45:39 2011    Critical (3)   No Ranging Response received - T3 time-out    

Thu Oct 27 09:45:17 2011    Critical (3)   Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Unicast Maintenance opportunities received - T4 time out;CM-MAC=1c:14:48:b1:75:66;CMTS-MAC=00:01:5c:33:16:82;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;   

Thu Oct 27 09:44:44 2011    Critical (3)   Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - T3 time-out;CM-MAC=1c:14:48:b1:75:66;CMTS-MAC=00:01:5c:33:16:82;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;   

Thu Oct 27 09:40:49 2011    Critical (3)   No Ranging Response received - T3 time-out    

Thu Oct 27 09:40:31 2011    Critical (3)   No Ranging Response received - T3 time-out    

Thu Oct 27 09:40:21 2011    Critical (3)   Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Unicast Maintenance opportunities received - T4 time out;CM-MAC=1c:14:48:b1:75:66;CMTS-MAC=00:01:5c:33:16:82;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;   

Thu Oct 27 09:39:48 2011    Critical (3)   Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - T3 time-out;CM-MAC=1c:14:48:b1:75:66;CMTS-MAC=00:01:5c:33:16:82;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;   

Tue Oct 25 03:58:21 2011    Critical (3)   Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - T3 time-out;CM-MAC=1c:14:48:b1:75:66;CMTS-MAC=00:01:5c:33:16:82;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;   

Wed Oct 19 08:36:28 2011    Critical (3)   Resetting the cable modem due to docsDevResetNow   Time Not Established   Critical (3)   DHCP FAILED - Discover sent, no offer received;CM-MAC=1c:14:48:b1:75:66;CMTS-MAC=00:01:5c:33:16:82;CM-QOS=1.0;CM-VER=3.0;   

Time Not Established   Critical (3)   No Ranging Response received - T3 time-out    

Time Not Established   Critical (3)   SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire QAM/QPSK symbol timing;;CM-MAC=1c:14:48:b1:75:66;CMTS-MAC=00:00:00:00:00:00;CM-QOS=1.0;CM-VER=3.0;   

Time Not Established   Critical (3)   SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire FEC framing;CM-MAC=1c:14:48:b1:75:66;CMTS-MAC=00:00:00:00:00:00;CM-QOS=1.0;CM-VER=3.0;   

Time Not Established   Critical (3)   SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire QAM/QPSK symbol timing;;CM-MAC=1c:14:48:b1:75:66;CMTS-MAC=00:00:00:00:00:00;CM-QOS=1.0;CM-VER=3.0;   

Time Not Established   Critical (3)   SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire FEC framing;CM-MAC=1c:14:48:b1:75:66;CMTS-MAC=00:00:00:00:00:00;CM-QOS=1.0;CM-VER=3.0; 

Regular Visitor

Re: Brief DCs with SBG6580 in Berkeley, CA

I have the exact same issue!  It has been happening for months, but for this past few weeks its been happening several times a day sometimes every few minutes.

 

It even causes authentication issues with my wireless. I have to hit the WPS button to get the connection to work. My password only works if I unplug the router. 

 

I'm in Blairsville, PA and from what I've read it's all over Comcastland.

 

 

New Poster

Re: Brief DCs with SBG6580 in Berkeley, CA

I decided to just replace my 6580 with a SB6121 (no router for now), and I've had a rock solid connection for a couple of days now.

New Poster

Re: Brief DCs with SBG6580 in Berkeley, CA

I am having the same issue as you. I have been researching it quite a bit and it looks like the modem/router combo that we have has out dated firmware that is bad... 

 

Lucky for us comcast does not support the firmware update and so we are stuck with this issue. The router is attempting to get new firmware every night and when it is not able to do so it causes connection issues... 

 

The other forums and posts I have read have all claimed that motorola refuses to help because it is docsis protocol that the cable company updates it and comcast refuses because they do not feel that there is an issue that they are responsible for...

 

I bought my modem to long ago to return unfortunatly Smiley Sad 

 

 

Discussion stats
  • 3 replies
  • 1313 views
  • 0 kudos
  • 3 in conversation