Welcome to Comcast Help & Support Forums
Find solutions, share knowledge, and get answers from customers and experts

New to the Community? Start here.

5,428,837

members

25

online now

1,657,100

discussions

stuck on EAS

SOLVED
Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎08-30-2010
Posts: 2
Message 34 of 34 (10,282 Views)

stuck on EAS

This morning, before leaving for work, I noticed the cable box read EAS. When I came home this evening, the message was still there. I turned on everything - blank screen. Turned it off, turned it on, saw a flash of a channel...then blank screen again. After doing some investigations online, I discovered it is from testing of the emergency broadcast system. I'm glad they're testing, but how do I now get the TV to unfreeze? Thanks in advance...

1 ACCEPTED SOLUTION
Posted by
Cable Expert

Member Since: ‎12-31-2004
Posts: 10,676
Message 33 of 34 (10,627 Views)

Re: stuck on EAS

Try unplugging the cable box for a minute and plugging it back in.

33 REPLIES
Posted by
Official Employee

Member Since: ‎01-09-2012
Posts: 12,218
Message 1 of 34 (1,834 Views)
Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎08-30-2013
Posts: 1
Message 2 of 34 (2,827 Views)

Re: stuck on EAS

My EAS message also shows on the DVR Box, and now they say it will be up to 11PM before problems in my area is fixedI have no problems with my other TV's that are not on DVR BoxesI also hate it that I can not talk to a human due to TV problems in my area.  Just got a message on TV Screen saying they are loading applications, On Demand, Guide and others, and that we will soon be watching our favorite shows.....hope so

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎08-30-2013
Posts: 1
Message 3 of 34 (2,850 Views)

Re: stuck on EAS

Glad I got my chromecast yesterday I may be watching things a day late but I see away around cable  and hopefully won't be a dollarer short.

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎08-30-2013
Posts: 2
Message 4 of 34 (2,892 Views)

Re: stuck on EAS

Lose one's electric service and the billing stops because no electricity is used. Wonderful thing about Comcast is they merrily keep on billing you just like you were using the service. And exactly how many people think Comcast could not easily automatically credit for service down time without we common folk having to call or email and plead or demand some offsetting credit? These guys and civil servants in government have a lot in common when it comes to caring.

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎08-30-2013
Posts: 2
Message 5 of 34 (2,897 Views)

Re: stuck on EAS

Both DVR boxes have now begun to reboot, though one was working fine (non HD tv) and the other was stuck with the EAS message. Hope it works and that we'll all have working DVR/TV's soon!

Posted by
Edited on
‎08-30-2013 02:51 PM

Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎08-30-2013
Posts: 2
Message 6 of 34 (2,925 Views)

Re: stuck on EAS

[ Edited ]

I was also stuck on the spanish station,  then unplugged and changed it to channel 11.   Now it's back on EAS.    Any other suggestions? 

 

Thanks !!!

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎08-30-2013
Posts: 1
Message 7 of 34 (3,013 Views)

Re: stuck on EAS

We're dealing with the exact same thing. For those of us home on (post-open) bed rest, the lack of cable is infuriating. We pay way too much money for this lousy level of service.

Posted by
Contributor
  • On your way! Congrats on Posting 10 topics!
  • Great Job! Your reply has been accepted. Thank you for helping and Congrats on your 1st Solution.

Member Since: ‎12-25-2007
Posts: 28
Message 8 of 34 (3,021 Views)

Re: stuck on EAS

That's the kind of service when you have a "virtual" monopoly.

I wonder how long it will take Gov (state or feds) to "deregulate" the cable industry?

Deregulation means they split the company up in to sections THEN each section gets to charge you more than the whole did before AND the sections get to point to the other when your bill goes up.

 

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎08-30-2013
Posts: 2
Message 9 of 34 (3,120 Views)

Re: stuck on EAS

Has anyone here ever had DirectTV or Dish??  I have also heard that Netflix combined with some kind of HD receiver gets most of the channels you get with Comcast.  Does anyone know about that??  My Comcast triple bundle is breaking the bank!!

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎05-29-2009
Posts: 7
Message 10 of 34 (3,125 Views)

Re: stuck on EAS

NOW IT IS STUCK ON ON APDL...WTH!

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎08-30-2013
Posts: 2
Message 11 of 34 (3,147 Views)

Re: stuck on EAS

One of mine is 'stuck' with the EA5 message and is on Ch13.  The other is working fine and there's an outage reported in my area. Curiouser and curiouser.  Yes, Ronni18, I agree they should let us know something!

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎04-16-2010
Posts: 1
Message 12 of 34 (3,180 Views)

Re: stuck on EAS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

They really should explain this with an e-mail or somethig!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎08-30-2013
Posts: 1
Message 13 of 34 (3,188 Views)

Re: stuck on EAS

My box is stuck on EAS. I have tried unplugging it. still get cable for about 2 minutes and back to EAS. Then flips to spanish station and NOW NO SOUND. TRIED TO CALL COMCAST AND NUMBER IS BUSY..... this time I tried to reset again and now just a black screen

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎08-30-2013
Posts: 2
Message 14 of 34 (3,190 Views)

Re: stuck on EAS

18 hours of no service earlier this month now stuck on a spanish language program - no wait the screen just went black - and cannot even speak to a service rep - just get a recording so denied servce again basically. Unplugging cable box - nothing works. Think about it, if electric companies or any other service company provided this kind of lousy service at these prices we would be in a third world country. Comcast: home of third world service at world class prices. Where is that DirectTV advertisement I know it is around here somewhere.

 

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎08-30-2013
Posts: 1
Message 15 of 34 (3,202 Views)

Re: stuck on EAS

same here what is up with all of this? though my t.v.s that are not on dvr all work go figure

 

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎08-30-2013
Posts: 3
Message 16 of 34 (3,231 Views)

Re: stuck on EAS

We could all switch to DIRECTV or DISH

Posted by
Contributor
  • On your way! Congrats on Posting 10 topics!
  • Great Job! Your reply has been accepted. Thank you for helping and Congrats on your 1st Solution.

Member Since: ‎12-25-2007
Posts: 28
Message 17 of 34 (3,236 Views)

Re: stuck on EAS

I unplugged the DVR and it rebooted and seems to be OK? Got off EAS and the spanish channel and seems to be working. Are you in Houston?

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎08-30-2013
Posts: 3
Message 18 of 34 (3,262 Views)

Re: stuck on EAS

We could all switch to DirecTV or DISH!

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎08-30-2013
Posts: 2
Message 19 of 34 (3,266 Views)

Re: stuck on EAS

same thing here.  Guess we have to just wait it out??

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎08-30-2013
Posts: 3
Message 20 of 34 (3,277 Views)

Re: stuck on EAS

I hate comcast service dont you?

Posted by
Edited on
‎08-30-2013 12:49 PM

Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎05-29-2009
Posts: 7
Message 21 of 34 (3,325 Views)

Re: stuck on EAS

[ Edited ]

I have powered off, unplugged, recycled, rebooted...and still this EAS is on the box and on the screen it says EAS Detail Screen, now the spanish channel....AND NOW NO SOUND?!

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎08-30-2013
Posts: 1
Message 22 of 34 (3,390 Views)

Re: stuck on EAS

Same thing just happened to me.  I rebooted and cable worked for about five minutes then it flipped back to eas.

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎08-30-2013
Posts: 1
Message 23 of 34 (3,448 Views)

Re: stuck on EAS

Me too! What do we do?
Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!
  • Congratulations on receiving your first Kudos! Thank you for your meaningful contribution to the forum. May this be the first of many kudos.

Member Since: ‎08-30-2013
Posts: 1
Message 24 of 34 (3,475 Views)

Re: stuck on EAS

I've got the same problem I can't get EAS off and it stuck on Spanish
Posted by
Frequent Visitor
  • Congratulations on receiving your first Kudos! Thank you for your meaningful contribution to the forum. May this be the first of many kudos.

Member Since: ‎07-28-2007
Posts: 14
Message 25 of 34 (3,480 Views)

Re: stuck on EAS

I called in for tech issues and hit the recording saying I am in an area with a known outage. It won't let me talk to anyone until they fix their outage. My tivo box with a cable card works fine; it's the d*mn comcast box tv that is stuck on the spanish channel, which how would that be helpful to me in a real emergency, since I don't speak Spanish?? Anyway, the recording says my outage should be cleared by 3 pm. but I think it stinks that I can't talk to anyone until after they think it's already fixed.

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎09-06-2012
Posts: 2
Message 26 of 34 (3,571 Views)

Re: stuck on EAS

We ran into the same error today.  The channel has been high jacked to a Spanish station and the remote will not control the dvr\receiver.  We have unplugged it and let it recycle.  Still getting highjacked and box frozen with EAS message on the screen. 

Rebooting does not resolve the issue.

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎05-21-2013
Posts: 1
Message 27 of 34 (4,130 Views)

Re: stuck on EAS

I was watching tv and EAS appeared on the cable box and writing on the tv. It started to do all sorts of things afte a little while on the tv and and now I am looking at a black screen. I also have no phone right now but I have internet. I unplugged the cable box twice then tried the modem box and the cable box together. Nothing is working.

 

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎09-14-2007
Posts: 1
Message 28 of 34 (4,177 Views)

Re: stuck on EAS

I'm glad I found this message board.  The tech support person at Comcast just said it would be reset within 24 hours.  Then she told me to leave my TV and cable box on for 30 minutes and it would probably be reset.

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎10-17-2012
Posts: 2
Message 29 of 34 (5,720 Views)

Re: stuck on EAS

not pleased with comcast what to do?

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎10-17-2012
Posts: 2
Message 30 of 34 (5,721 Views)

Re: stuck on EAS

Good advise thanks

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎09-24-2010
Posts: 3
Message 31 of 34 (10,209 Views)

Re: stuck on EAS

Is this the only solution??  It seems drastic.  Is there anything that can be done to get the EAS messages to "unlock" on their own?

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎08-30-2010
Posts: 2
Message 32 of 34 (10,264 Views)

Re: stuck on EAS

Simple yet brilliant. Thank you!! 

Posted by
Cable Expert

Member Since: ‎12-31-2004
Posts: 10,676
Message 33 of 34 (10,628 Views)

Re: stuck on EAS

Try unplugging the cable box for a minute and plugging it back in.