Welcome to Comcast Help & Support Forums
Find solutions, share knowledge, and get answers from customers and experts

New to the Community? Start here.

5,428,455

members

36

online now

1,656,653

discussions

remote code for vizio soundbar VSB200

SOLVED
Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎01-27-2013
Posts: 3
Message 51 of 115 (63,860 Views)

Re: remote code for vizio soundbar VSB200

THANK YOU !!  The codes worked great, took me about 3 minutes to program. Smiley Happy

 

 

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎07-04-2010
Posts: 1
Message 52 of 115 (63,892 Views)

Re: remote code for vizio soundbar VSB200

Just bought a new Visio soundbar SB4020M-AO at BJ's.  The outlined procedure works great!  I feel lucky to have found this post.  Thank you for taking the time to help myself and all the people that have yet to find this information. 

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎01-20-2013
Posts: 1
Message 53 of 115 (64,092 Views)

Re: remote code for vizio soundbar VSB200

Thank You, Thank You, THANK YOU!!!! 

.....works for the Visio SB15 2.1 soundbar from Sam's Club too! (formal model#: SB4021M-A1)

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!
  • Congratulations on receiving your first Kudos! Thank you for your meaningful contribution to the forum. May this be the first of many kudos.

Member Since: ‎12-13-2012
Posts: 1
Message 54 of 115 (65,628 Views)

Re: remote code for vizio soundbar VSB200

I have the remote Comcast refers to as "Platinum Dark Silver"'

 

After much research, here is a step-by-step for getting your Vizio Soundbar to work with the Comcast remote using EFC codes (mine is the newer charcoal grey one, works great!) It needed a small modification to work. I added a Zero after the second code. If you have htis remote, use this sequence below.

 

Aux - Setup (2 blinks) - 11144 (2 blinks)
Aux - Setup (2 blinks) - 994 - Setup - 001690 - Vol Up - Should get 2 blinks
Aux - Setup (2 blinks) - 994 - Setup - 001680 - Vol Down - Should get 2 blinks
Aux - Setup (2 blinks) - 994 - Setup - 000370 - Mute - Should get 2 blinks
Aux - Setup (2 blinks) - 994 - Setup - 001650 - Power - Should get 2 blinks
Aux - Setup (2 blinks) - 994 - Setup - 001640 - Input - Should get 2 blinks

 

These are optional, I didn't use them:
Aux - Setup (2 blinks) - 994 - Setup - 000360 - <button to use for TVOL> - Should get 2 blinks
Aux - Setup (2 blinks) - 994 - Setup - 001010 - <button to use for TSHD> - Should get 2 blinks

 

Then set the volume control on the remote and other settings according to the Remote's manual.

 

ENJOY!! Hope this helps someone...

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎11-25-2012
Posts: 4
Message 55 of 115 (66,121 Views)

Re: remote code for vizio soundbar VSB200

Use this code for your remote: 31517. I just picked up a Comcast box on 11/24 and none of the other codes in earlier posts worked. Someone posted this code and it works for the volume only. I haven't figured out how to get the other functions to work.

 

Make sure you follow the programming instructions that came with the remote.

Posted by
Cable Expert

Member Since: ‎03-02-2007
Posts: 17,031
Message 56 of 115 (66,199 Views)

Re: remote code for vizio soundbar VSB200

The gray OK button remotes are older, perhaps it is too old to support that specific code.  You can take the remote to your Comcast office for a swap to a silver remote with the red OK button.

Posted by
Visitor
Member Since: ‎03-26-2010
Posts: 6
Message 57 of 115 (66,210 Views)

Re: remote code for vizio soundbar VSB200

Just tried...still doesn't work, I'm getting a single long flash when I enter 1144. Smiley Sad

Posted by
Cable Expert

Member Since: ‎03-02-2007
Posts: 17,031
Message 58 of 115 (66,213 Views)

Re: remote code for vizio soundbar VSB200

For the older remotes with 4 digit codes, drop the first "1" off the code.  For 11144 enter 1144.

Posted by
Visitor
Member Since: ‎03-26-2010
Posts: 6
Message 59 of 115 (66,218 Views)

Re: remote code for vizio soundbar VSB200

I have the silver Comcast DVR remote with the gray OK/Select button and it doesn't accept the 5-digit "11144" code that's listed in the first step. Is there a 4-digit code that works for this remote?

Posted by
Regular Visitor
  • Congratulations on receiving your first Kudos! Thank you for your meaningful contribution to the forum. May this be the first of many kudos.

Member Since: ‎09-12-2006
Posts: 4
Message 60 of 115 (67,170 Views)

Re: remote code for vizio soundbar VSB200

Thanks so much for posting the very well done instructions for setting up the comcast remote to control the Vizio VSB 200 soundbar!!  I bought mine at an auction, and the seller said the remote that came with it didn't work well, but I thought I could fix it.  Well the remote was not sending a signal, and I thought I would have to go over to device and turn it on and make adjustments from there.  Then luckily a google search sent me to your post...THANKS A BUNCH!!

Posted by
Visitor
  • Great Job! Your reply has been accepted. Thank you for helping and Congrats on your 1st Solution.
  • The Community would like to Welcome you!
  • Congratulations on receiving your first Kudos! Thank you for your meaningful contribution to the forum. May this be the first of many kudos.

Member Since: ‎07-28-2007
Posts: 1
Message 61 of 115 (77,108 Views)

Re: remote code for vizio soundbar VSB200

Here, I am almost a year after your post and using your codes worked perfectly for my Xfinity remote. I recently bought the Vizio soundbar VSB202 which is a later model to the VSB200 maybe. Thank you very much for these codes!! Thought people might be interested to have this information. Thank you again for making remote life in our house easier.

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎08-23-2012
Posts: 1
Message 62 of 115 (67,980 Views)

Re: remote code for vizio soundbar VSB200

I have the red ok button. When do I press the red select button in the sequence? After I input 994, I always get the 2 blinks before pressing setup. What am I doing wrong?

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!
  • Congratulations on receiving your first Kudos! Thank you for your meaningful contribution to the forum. May this be the first of many kudos.

Member Since: ‎08-23-2012
Posts: 1
Message 63 of 115 (67,980 Views)

Re: remote code for vizio soundbar VSB200

Thank you. It worked flawlessly for me. I was so tired of barely being able to control the sound bar with that piece of junk remote that comes with it.

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!
  • Congratulations on receiving your first Kudos! Thank you for your meaningful contribution to the forum. May this be the first of many kudos.

Member Since: ‎08-19-2012
Posts: 1
Message 64 of 115 (68,015 Views)

Re: remote code for vizio sandbar VSB200

This was really helpful. Thank you very much to the first person who posted the detailed instructions. It worked perfectly. Also big thanks to the person who posted the wikibooks page on how to lock the soundbar's volume to other modes on the remote. Thank you! Thank you! Thank you! It really completes the experience of seamlessly integrated AWESOME sound into your comcast remote. I have the light silver remote with the red OK button FYI. 

 

Also on the second part, make sure you press AUX before you start so it locks "TV" and "Cable" volume up and down to the sound bar.

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!
  • Congratulations on receiving your first Kudos! Thank you for your meaningful contribution to the forum. May this be the first of many kudos.

Member Since: ‎08-17-2012
Posts: 1
Message 65 of 115 (68,048 Views)

Re: remote code for vizio sandbar VSB200

Thanks a million. I would never have figured it out!

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎08-11-2012
Posts: 1
Message 66 of 115 (130,127 Views)

Re: remote code for vizio sandbar VSB200

THANK YOU.  My 11 month old son lost the remote and now we can change the volume again.  Thank you

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎07-31-2012
Posts: 1
Message 67 of 115 (130,771 Views)

Re: remote code for vizio soundbar VSB200

You are awesome! I woke up this morning to find that I completely lost my teeny tiny visio remote. Now, I dont have to worry. I thank you and my wife thanks you  (for the one less remote sitting on my coffee table)

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎07-20-2012
Posts: 3
Message 68 of 115 (131,424 Views)

Re: remote code for vizio soundbar VSB200

This also worked for the silver with red button. Thanks very much. I will also give to Vizio as they do not know it!!

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎12-06-2011
Posts: 4
Message 69 of 115 (132,193 Views)

Re: remote code for vizio soundbar VSB200

Thanks Rick the codes worked Great and Thanks Jim yours finished the job

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎12-06-2011
Posts: 4
Message 70 of 115 (132,193 Views)

Re: remote code for vizio soundbar VSB200

The remote codes work great Thanks for the help

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎06-25-2012
Posts: 1
Message 71 of 115 (132,727 Views)

Re: remote code for vizio soundbar VSB200

Thanks so much. My only issue is whe I press the volume button to lower volume ( - sign), the mode of the sound changes and does nothing for volume. The + button increases volume correctly. Does anyone else have that problem? 

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎05-31-2010
Posts: 1
Message 72 of 115 (133,489 Views)

Re: remote code for vizio soundbar VSB200

Awesome!!! Thanks for taking the time to post the step by step. Worked perfectly! Saved me buying a replacement remote from vizio!!
Posted by
Visitor
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎06-06-2012
Posts: 1
Message 73 of 115 (133,635 Views)

Re: remote code for vizio soundbar VSB200

Great! Works!

Love Smart People!

Well Done!

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎05-20-2012
Posts: 3
Message 74 of 115 (134,396 Views)

Re: remote code for vizio soundbar VSB200

Btw thanks to the original poster on the codes, they worked great!
Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎05-20-2012
Posts: 3
Message 75 of 115 (134,398 Views)

Re: remote code for vizio soundbar VSB200

Follow the instructions or link below to lock the vol setting to the Aux button, then you don't have to hit the Aux button to change volume and cable button to change channels. http://en.wikibooks.org/wiki/How_to_use_a_Motorola_DVR/Programming_the_Remote#Volume_Lock Global Volume Lock will force the volume and mute keys to be controlled by one device. Press and hold the "Setup" key until a device key blinks twice. Type in the code 993. A device key should blink twice. Press and release the device key for the device you want the volume locked to. You will get two blinks if the lock is successful.
Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎05-11-2012
Posts: 2
Message 76 of 115 (134,747 Views)

Re: remote code for vizio soundbar VSB200

Also,  the soundbar works on the cable box red/white wires, but not on optical cable.  I have do not have Comcast HDTV.

 

I have tried the optical cable on both the cable box and tv-out (tv speakers off) and tried setting cable box to L-PCM.  Cycled through the soundbar inputs. Have red light on end of cable.


Sony KDL55BX520 BRAVIA LCD HDTV
Comcast RNG110
Vizio VSB200-B  Soundbar

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎05-11-2012
Posts: 2
Message 77 of 115 (134,752 Views)

Re: remote code for vizio soundbar VSB200

Sony KDL55BX520 BRAVIA LCD HDTV
Vizio VSB200-B  Soundbar (connected to Comcast box)

Codes above worked.
 
Is there any way to code the comcast remote so that I don't have to press Aux to control the soundbar?  I would 
like to integrate the codes so that the remote (not on Aux) works as normal, but controls mute and the vol of the soundbar, not the TV (TV speakers set off). Just want ultra simple controls that, in effect, replace my TV speakers with the Soundbar and don't require pressing Aux for soundbar and having to switch back for other functions.

 

Posted by
Regular Contributor
  • Communication is Key. Way to go, keep it up. Congrats on 100 Replies!
  • On your way! Congrats on Posting 10 topics!
  • Great Job! Your reply has been accepted. Thank you for helping and Congrats on your 1st Solution.

Member Since: ‎09-14-2006
Posts: 113
Message 78 of 115 (136,237 Views)

Re: remote code for vizio soundbar VSB200

Try changing the AUX button code to something(TV) you don't own.

Posted by
Frequent Visitor
  • Great Job! Your reply has been accepted. Thank you for helping and Congrats on your 1st Solution.

Member Since: ‎09-02-2008
Posts: 12
Message 79 of 115 (136,273 Views)

Re: remote code for vizio soundbar VSB200

How do I clear these out of the remote. My wife doesn't like having the All On button powering on / off the sound bar.
Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎03-30-2012
Posts: 1
Message 80 of 115 (136,420 Views)

Re: remote code for vizio soundbar VSB200

Awesome!!  All codes work great!!!  Thank you so much!!  

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎02-29-2012
Posts: 1
Message 81 of 115 (137,911 Views)

Re: remote code for vizio soundbar VSB200

All,

 

i have the platium remote, red ok button, and i have set up all the codes except the input one. not sure i'll ever need to change that. i have the bar, 210sw, connected to tv via optical. the codes worked but i have to push the aux button and then do the sound and then push the cable button to change channels. is this the only way? did i do something wrong? I hope I don't have to keep flippin back and forth from the aux button to cable button but it is what it is if i have to.

 

thanks in advance,

 

Scott.

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎02-27-2012
Posts: 2
Message 82 of 115 (138,012 Views)

Re: remote code for vizio soundbar VSB200

First off I have a dark grey remote with red OK button.

 

You show the Vizio vsb200 codes as:

Aux - Setup (2 blinks) - 11144 (2 blinks)
Aux - Setup (2 blinks) - 994 - Setup - 00169 - Vol Up - Should get 2 blinks

 

After the 11144 code do I enter each additional code the same as I typed below?

Aux - Setup (2 blinks), then enter 994, push Setup, enter 00###, then I should get 2 blinks? 

If so, then I cannot use these codes because after I enter the 994 I get 2 blinks, pushing Setup and entering 00### gets me nothing.

 

Thanks

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎02-23-2012
Posts: 1
Message 83 of 115 (138,342 Views)

Re: remote code for vizio soundbar VSB200

Does not work for me. I have tried everything i could think of. The Vizio manual states the code for the sound bar is 31517 or 1517. I am thinking

 my comcast remote does not work with the sound bar. I have the xfinity light grey remote. Frustration!! 

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎02-17-2012
Posts: 1
Message 84 of 115 (138,796 Views)

Re: remote code for vizio soundbar VSB200

thanks this worked great!!!!! just a quick question. if i hit cable instead of aux during programing can i still control the comcast box and the sound bar? if not no big deal just happy i dont have to use that little remote any more.

 

thanks,

Brandon

Posted by
Contributor
  • The Community would like to Welcome you!
  • Congratulations on receiving your first Kudos! Thank you for your meaningful contribution to the forum. May this be the first of many kudos.
  • On your way! Congrats on Posting 10 topics!

Member Since: ‎06-14-2010
Posts: 34
Message 85 of 115 (139,116 Views)

Re: remote code for vizio soundbar VSB200

AWESOME AWESOME AWESOME!!!!!!!

my remote just stopped working about 10 minutes ago. its not the battery cause a new battery didnt make it work, I was so mad. i started looking for a remote code.

YES! a code that works for the comcast remote + has a range unequalled by that junky 3 inch signal strength (seems like that is all that vizio remote could handle). now i dont need to stretch almost all the way over to the sound bar just to lower/raise the volume anymore!.

THANK YO SO MUCH TO THE ORIGINAL CODE POSTER!!!!!!

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎07-03-2011
Posts: 1
Message 86 of 115 (139,179 Views)

Re: remote code for vizio soundbar VSB200

Amazing! Thanks for the info. It works for Vizio VHT215 too.

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎01-28-2012
Posts: 1
Message 87 of 115 (140,119 Views)

Re: remote code for vizio soundbar VSB200

FANTASTIC WORK! Worked like a charm. Thanks for taking the time to post. My wife is very relieved, which means I am too!

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!
  • Congratulations on receiving your first Kudos! Thank you for your meaningful contribution to the forum. May this be the first of many kudos.

Member Since: ‎12-03-2011
Posts: 3
Message 88 of 115 (140,860 Views)

Re: remote code for vizio soundbar VSB200

Thanks again Rick! Posted in an update to Amazon. Smiley Happy

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!
  • Congratulations on receiving your first Kudos! Thank you for your meaningful contribution to the forum. May this be the first of many kudos.

Member Since: ‎11-18-2011
Posts: 2
Message 89 of 115 (140,893 Views)

Re: remote code for vizio soundbar VSB200

UPDATE

 

To get the subwoofer volume control to work, try these codes:

 

00105 Sub Down 
00040 Sub Up

 

Add two more steps and replace the 5-digit EFC code in my previous post with those, and of course you'll have to pick a button to assign them to since the comcast remote doesnt have those buttons. You may have to try a few different buttons, i don't imagine all of the remote buttons are programmable.

 

Glad i could help!

Rick

Highlighted
Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎01-07-2012
Posts: 1
Message 90 of 115 (141,514 Views)

Re: remote code for vizio soundbar VSB200

A.W.E.S.O.M.E - remember to hold down select.  I only cared about the volume up and down, so it WORKS GREAT.  No more little remote and don't care about the power button since I have the bar connected to a surge that kills power once TV is off (DVR stays on though, gotta record those shows...).

 

Thanks for the tip!

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎01-03-2012
Posts: 1
Message 91 of 115 (141,777 Views)

Re: remote code for vizio soundbar VSB200

thanks for the codes works like a champ

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!
  • Congratulations on receiving your first Kudos! Thank you for your meaningful contribution to the forum. May this be the first of many kudos.

Member Since: ‎12-03-2011
Posts: 3
Message 92 of 115 (142,710 Views)

Re: remote code for vizio soundbar VSB200

Posted to Amazon's listing for the Vizio as well! Smiley Happy

Very well done and Thank you!

Posted by
Edited on
‎12-25-2011 06:26 PM

Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎12-25-2011
Posts: 1
Message 93 of 115 (142,716 Views)

Re: remote code for vizio soundbar VSB200

[ Edited ]

HOPE THIS HELPS SOMEONE???!!!   This is genius, RMRAS!

 

I don't know what rog734857548901-4587 was getting at earlier in the post, but your solution was SPOT ON!

 

*Note - When entering each number/code sequence line-by-line, as instructed by rmras, it seems like you are reseting the controller each time after you hit AUX and then hold SETUP to get the two blinks, but this does not reset the controller configuration sequence.  I guess it allows you to modify each specific button's frequency and function.

 

ANYHOO....RMRAS just made me look like a genius to my family who I'm installing this for.  Mad props.

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎12-17-2011
Posts: 1
Message 94 of 115 (143,287 Views)

Re: remote code for vizio soundbar VSB200

Has anyone found out how to control the subwoofer volume on the VSB210??? 

Posted by
Visitor
Member Since: ‎11-25-2011
Posts: 3
Message 95 of 115 (143,752 Views)

Re: remote code for vizio soundbar VSB200

The Optical audio goes to the Cable Box. This way I can turn the TV off while listening to the music channels.

The Analog (RCA) goes to the TV with the TV speaker OFF and the output FIXED. I do this so that the volume of commercials doesn't change significently from the programing.

I was somewhat surprised yesterday while watching the golf match on, I think it was NBC. The surround sound was of equal quality using either the Optical or Analog inputs to the soundbar.

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎12-05-2011
Posts: 2
Message 96 of 115 (143,769 Views)

Re: remote code for vizio soundbar VSB200

oh and just to make sure, you are plugging your vizio soundbar directly into the cable box correct, as opposed to the tv itself? I tried plugging mine into the TV but can't seem to get it to work (maybe I just dont have the right settings for the sound setup, so I had muted the tv speakers and had this plugged into the cable box itself.

 

Other question: Did anyone find any difference in quality as with the optical cable compared to the rca?

Posted by
Visitor
Member Since: ‎11-25-2011
Posts: 3
Message 97 of 115 (143,772 Views)

Re: remote code for vizio soundbar VSB200

After applying the above programming to the remote.

Pressing "ALL ON" on the Comcast Remote turns on/off;

The Cable Box

The Vizio TV

The Vizio Soundbar

If you do the last 2 steps you can control the Soundbar:

Inputs

TVOL & TSHD

 

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎12-03-2011
Posts: 3
Message 98 of 115 (143,773 Views)

Re: remote code for vizio soundbar VSB200

BTW, for those of you that had difficulties, make sure to press and hold the select button the first time in each line until the light flashes red twice.
Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎12-03-2011
Posts: 3
Message 99 of 115 (143,774 Views)

Re: remote code for vizio soundbar VSB200

Yes. So long as your remote is pointed towards the devices, they all power on or off with the red power button.

khdaniels wrote:

With the above mentioned functions input, do you find that it will power the soundbar on and off with the comcast remote? I like that my comcast remote will power on and off the TV and cable box at the time time (sometimes it doesnt so I just hit the off button on the TV) but want it to power the soundbar off as well.


Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎12-05-2011
Posts: 2
Message 100 of 115 (143,779 Views)

Re: remote code for vizio soundbar VSB200

With the above mentioned functions input, do you find that it will power the soundbar on and off with the comcast remote? I like that my comcast remote will power on and off the TV and cable box at the time time (sometimes it doesnt so I just hit the off button on the TV) but want it to power the soundbar off as well.