Welcome to Comcast Help & Support Forums
Find solutions, share knowledge, and get answers from customers and experts

New to the Community? Start here.

5,441,991

members

21

online now

1,669,830

discussions

Whole Home DVR Network

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎01-09-2012
Posts: 2
Message 8 of 8 (8,567 Views)

Whole Home DVR Network

I have Xfinity TV service with three digital TVs and one HD-DVR. Currently all our recorded TV shows can only be watched on that one TV. I would like to be able to record TV shows and view them (with an appropriate converter or DVR) on any of my 3 TVs from a "common server" type setup. I have Comcast Internet and WiFi in the house. Is there any current solution available?

7 REPLIES
Posted by
Edited on
‎04-26-2012 01:12 PM

Cable Expert

Member Since: ‎03-02-2007
Posts: 17,042
Message 1 of 8 (7,412 Views)

Re: Whole Home DVR Network

[ Edited ]

The current Comcast AnyRoom DVR runs on a two tuner DVR, so the answer is two.

 

Trials of a 4 tuner box is ongoing on Augusta GA, not available anywhere else.

 

Retail Tivo Premier Elite's have 4 tuners and a 2TB drive.

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎11-28-2010
Posts: 1
Message 2 of 8 (7,423 Views)

Re: Whole Home DVR Network

How many shows can you record at once with the whole home DVR from Comcast?

Posted by
Official Employee

Member Since: ‎12-13-2011
Posts: 1,429
Message 3 of 8 (8,500 Views)

Re: Whole Home DVR Network


rog286713 wrote:

one thing to note, you can only pause and rewind, FF from the main box for live tv, the other terminals are just dummy boxes and have no hard drive.


This is true for live tv, the terminals can however pause, rewind, or fast forward any recording you have.

Comcast Nick
Supervisor
Executive Customer Relations
Posted by
Silver Problem Solver

Member Since: ‎06-17-2008
Posts: 13,999
Message 4 of 8 (8,545 Views)

Re: Whole Home DVR Network

one thing to note, you can only pause and rewind, FF from the main box for live tv, the other terminals are just dummy boxes and have no hard drive.

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎01-09-2012
Posts: 2
Message 5 of 8 (8,550 Views)

Re: Whole Home DVR Network

Excellent. Thanks for your info. I do have a Motorola box and will contact 1-800-COMCAST to get this service connected (hopefully).

Posted by
Official Employee

Member Since: ‎12-13-2011
Posts: 1,429
Message 6 of 8 (8,563 Views)

Re: Whole Home DVR Network

We have a service called, "Anyroom DVR", it sounds like what you want.

You have a main DVR box where you can record, and then you can play back those recordings on upto 3 other boxes in the house.

It isn't available yet in all areas, so I would call your local Comcast number and ask about it, they will be able to tell you if it is available and set it up for you if it is.

Comcast Nick
Supervisor
Executive Customer Relations
Posted by
Cable Expert

Member Since: ‎12-31-2004
Posts: 10,676
Message 7 of 8 (8,564 Views)

Re: Whole Home DVR Network

If you have Motorola boxes, there is the option of AnyRoom DVR that may be available to you.  Call 1-800-COMCAST to see if it is available in your area.