Welcome to Comcast Help & Support Forums
You can contribute an answer or post a question.
Reply
Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!



Member Since: ‎07-13-2012
Posts: 1
Accepted Solution

No sound on some channels

No sound on some channels. Other work fine.

Posted by
Silver Problem Solver



Member Since: ‎02-22-2007
Posts: 6,127

Re: No sound on some channels

Hello,

When I had this problem it is a network issue. What I did was called comast and they had to contact the individual network and they got it fixed within 24-48 hrs.

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!



Member Since: ‎07-14-2012
Posts: 4

Re: No sound on some channels

Check and make sure SAP (Secondary Audio Program) isn't turned on on your tv.  It could be a button on your tv remote but may have to be accessed through the menu.  The button probably won't say SAP but might say MTS.  If it's a Motorola cable box, go into the menu, settings, audio settings and make sure it's set to channel default and not spanish.  If there isn't a second language on a certain channel or show, sometimes it will not have any audio on that channel or during that particular show.  If that doesn't work call and schedule a service call

Posted by
Bronze Problem Solver



Member Since: ‎10-18-2008
Posts: 5,020

Re: No sound on some channels

If it is a DTA remote, check the LANG button.

Posted by
Frequent Visitor
Member Since: ‎07-21-2006
Posts: 5

Re: No sound on some channels

I was having that problem when I turned the TV on. I called and they said it was a faulty box. Just hooked up a new cisco box. Works fine except for channel 211.

Posted by
Bronze Problem Solver



Member Since: ‎10-18-2008
Posts: 5,020

Re: No sound on some channels

I find it hard to believe that a faulty box causes no audio on just certain channels. Anything's possible, but I don't think so.

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!



Member Since: ‎07-15-2012
Posts: 1

Re: No sound on some channels

Related to this SAP issue is that potential that the audio receiver that routes sound through the optical cable from the DVR or DTA to the speakers could be piping different tracks.  This was the case for me as I must have inadvertantly switched which audio track was playing.  In my case, I switched to the Spanish track and could only hear sound on some channels with the Comcast box set on Spanish.  I'm not exactly clear how this all works, but when I reset the receiver audio to its normal mode, all sounds worked fine.  A generic approach here is to cycle through the receiver audio settings in case that is a source of the trouble.  Good luck to all.  This can be a real buggaboo.

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!
  • Congratulations on receiving your first Kudos! Thank you for your meaningful contribution to the forum. May this be the first of many kudos.
  • Great Job! Your reply has been accepted. Thank you for helping and Congrats on your 1st Solution.



Member Since: ‎08-13-2012
Posts: 1

Re: No sound on some channels

EASY FIX

The answer is already listed above here.  For the DTA adapter - press the Lang (Language) button on the remote.   Here's what happened - that same button got bumped and it switched the language to "Spanish."  Some stations that don't broadcast in Spanish simulcast English of both audio/language streams --- and some do NOT. So-o-o you get audio on some stations and not on others.  

 

Press the Lang button and switch it back to English and the sound comes back.    

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!



Member Since: ‎10-10-2012
Posts: 1

Re: No sound on some channels

To Jim_in_ PA,

 

Thanks.  My wife thinks I'm a genius.

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!



Member Since: ‎04-12-2012
Posts: 2

Re: No sound on some channels

Gotta love forums, had no sound on one channel.... found this forum and the lang button suggestion, fixed.  Thanks to all.

Posted by
Regular Contributor
  • Congratulations on receiving your first Kudos! Thank you for your meaningful contribution to the forum. May this be the first of many kudos.
  • Great Job! Your reply has been accepted. Thank you for helping and Congrats on your 1st Solution.



Member Since: ‎10-05-2010
Posts: 35

Re: No sound on some channels

So that is what it was? So obvious I missed it completely!! Thanks

Posted by
Visitor
Member Since: ‎10-12-2009
Posts: 8

Re: No sound on some channels

That was the fix!  Just change the language on the remote back to English, all the sound is working now.

Advanced
You must be signed in to add attachments