Welcome to Comcast Help & Support Forums
Find solutions, share knowledge, and get answers from customers and experts

New to the Community? Start here.

5,430,711

members

19

online now

1,658,913

discussions

How to set clock on DVR box

SOLVED
Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎10-20-2011
Posts: 1
Message 5 of 5 (28,987 Views)

How to set clock on DVR box

Digital boxes have a clock what about the DVR HD boxes, if so how do I set the clock on them?

1 ACCEPTED SOLUTION
Posted by
Cable Expert

Member Since: ‎03-02-2007
Posts: 17,031
Message 4 of 5 (30,431 Views)

Re: How to set clock on DVR box

The clock time is set from the head end equipment and can't be overridden.

 

If you want the display to show the clock instead of the channel, with the Comcast remote do this:

 

menu

menu

setup

cable box setup

change front LED display from "current channel" to "current time"

 

4 REPLIES
Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎11-29-2013
Posts: 2
Message 1 of 5 (16,867 Views)

Re: How to set clock on DVR box

Thanks.  Ed

Posted by
Cable Expert

Member Since: ‎03-02-2007
Posts: 17,031
Message 2 of 5 (28,379 Views)

Re: How to set clock on DVR box

The clock can't be set on the DVR.  It is more common for shows to start either right on time or start early or end late the best thing is to set up the recording to start a couple of minutes early and end it late.

 

As you notice even on some cable channels, the stop and starting of the next show actually overlap with small windows of both shows.

Posted by
Visitor
  • The Community would like to Welcome you!

Member Since: ‎03-07-2012
Posts: 1
Message 3 of 5 (28,385 Views)

Re: How to set clock on DVR box

How do I set clock on dvr so I will always get the entire program

Posted by
Cable Expert

Member Since: ‎03-02-2007
Posts: 17,031
Message 4 of 5 (30,432 Views)

Re: How to set clock on DVR box

The clock time is set from the head end equipment and can't be overridden.

 

If you want the display to show the clock instead of the channel, with the Comcast remote do this:

 

menu

menu

setup

cable box setup

change front LED display from "current channel" to "current time"