Welcome to Xfinity Help & Support Forums
Find solutions, share knowledge, and get answers from customers and experts

New to the Community? Start here.

5,844,069

members

1,452

online

36,533

topics

Top

Gigabit Internet xFi

Regular Visitor

Gigabit Internet xFi

I recently switched from bridge mode back to the standard mode since my internet has been going out a lot in bridge mode. Now that I switched back, the xFi app is acting like im still in bridge mode. Also, Is the terrible connection and disconects with the Ariss TG3482g happening to a lot of people? It seems like my internet is not working very well in bridge or router mode. 

Official Employee

Re: Gigabit Internet xFi

 

jp1061, there are area issues that are causing signal leakage and noise feeding the line running into your home. Please send me a private message with your full name and address so we can schedule a tech to come out. 

 

KenF


Community Icon
I am an Official Comcast Employee.
Official Employees are from multiple teams within Comcast: Product, Support, Leadership.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark a Best Answer!solution Icon
Community Icon
I am an Offical Comcast Employee.
Official Employees are from multiple teams within Comcast.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit.
Was your question answered? Mark a Best Answer!solution Icon
Community Icon
I am a Comcast Employee.
Please post so people with similar questions may benefit.
Was your question answered?
Mark a Best Answer!solution Icon

Official Employee

Re: Gigabit Internet xFi

jp1061, I have scheduled a tech as we discussed via private message to check out the issue in your area and around your home. I'll check in once the appointment completes. 


Community Icon
I am an Official Comcast Employee.
Official Employees are from multiple teams within Comcast: Product, Support, Leadership.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark a Best Answer!solution Icon
Community Icon
I am an Offical Comcast Employee.
Official Employees are from multiple teams within Comcast.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit.
Was your question answered? Mark a Best Answer!solution Icon
Community Icon
I am a Comcast Employee.
Please post so people with similar questions may benefit.
Was your question answered?
Mark a Best Answer!solution Icon

Official Employee

Re: Gigabit Internet xFi

OK. I've gone into your modem settings and have verified that bridge mode has been disabled. Have you tried un-installing and re-installing the app?

 

 


Community Icon
I am an Official Comcast Employee.
Official Employees are from multiple teams within Comcast: Product, Support, Leadership.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark a Best Answer!solution Icon
Community Icon
I am an Offical Comcast Employee.
Official Employees are from multiple teams within Comcast.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit.
Was your question answered? Mark a Best Answer!solution Icon
Community Icon
I am a Comcast Employee.
Please post so people with similar questions may benefit.
Was your question answered?
Mark a Best Answer!solution Icon

Regular Visitor

Re: Gigabit Internet xFi

Yes i uninstalled the app and restarted the phone then reinstalled it. The problem is still occuring. 

Official Employee

Re: Gigabit Internet xFi

OK. I'm going to reach out to our xFi team to get some insight. Can you provide your best contact number just in case they have additional questions?

 

KenF


Community Icon
I am an Official Comcast Employee.
Official Employees are from multiple teams within Comcast: Product, Support, Leadership.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark a Best Answer!solution Icon
Community Icon
I am an Offical Comcast Employee.
Official Employees are from multiple teams within Comcast.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit.
Was your question answered? Mark a Best Answer!solution Icon
Community Icon
I am a Comcast Employee.
Please post so people with similar questions may benefit.
Was your question answered?
Mark a Best Answer!solution Icon

Official Employee

Re: Gigabit Internet xFi

Thanks for the private message, jp1061. I've reached out to our xFi team. I'll let you know when I have an update. 

 


Community Icon
I am an Official Comcast Employee.
Official Employees are from multiple teams within Comcast: Product, Support, Leadership.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark a Best Answer!solution Icon
Community Icon
I am an Offical Comcast Employee.
Official Employees are from multiple teams within Comcast.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit.
Was your question answered? Mark a Best Answer!solution Icon
Community Icon
I am a Comcast Employee.
Please post so people with similar questions may benefit.
Was your question answered?
Mark a Best Answer!solution Icon

New Poster

Re: Gigabit Internet xFi

Having same issue. XFi app says router is in Bridge Mode, but is isn’t. Did you find a solution?
Regular Visitor

Re: Gigabit Internet xFi

Yes, they had to escalate it to the engineers and they fixed the problem. They said there was something wrong with the software. 

Official Employee

Re: Gigabit Internet xFi


Cgraf1 wrote:
Having same issue. XFi app says router is in Bridge Mode, but is isn’t. Did you find a solution?

Hi Cgraf1, if you are still receiving this message when logging into xFi, please try clearing your cache and cookies. If this does not work for you, you can send me a Private Message with your service address & ZIP and I'd be more than happy to look into it. 


Community Icon
I am an Official Comcast Employee.
Official Employees are from multiple teams within Comcast: Product, Support, Leadership.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark a Best Answer!solution Icon
Community Icon
I am an Offical Comcast Employee.
Official Employees are from multiple teams within Comcast.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit.
Was your question answered? Mark a Best Answer!solution Icon
Community Icon
I am a Comcast Employee.
Please post so people with similar questions may benefit.
Was your question answered?
Mark a Best Answer!solution Icon

New Poster

Re: Gigabit Internet xFi

Hi - I’m having similar issue. We never used bridge mode but randomly yesterday WiFi stopped working. When I looked into it early this morning the XFi app said I was in bridge mode. Very long story (I’m 3 service reps and 3 hours into this) - bridge mode is off. We have WiFi. App STILL says bridge mode and therefore I can’t access any features of app.

App was deleted and reinstalled 2x. Service rep tried everything she knew. I asked them to escalate it and they said they would but sound take at least 24 hours to hear from someone. Since it’s currently a weekend, I was hoping to get this resolved sooner/before the work week starts.

Any suggestions? Thank you!
Regular Visitor

Re: Gigabit Internet xFi

From my experience, all you can do is wait and hope that it was escalated to the correct people. I had talked to a bunch of people including a few phone calls and mine was not fixed until it was escalated to the engineers and that took about a week. Hopefully yours is fixed soon. While my app has been fixed, i still seem to be experiencing problems with the Internet randomly going out but i am tired of talking to customer support and not getting any solid answers so i just gave up. 

Official Employee

Re: Gigabit Internet xFi

Hi LC81, are you still receiving the Bridge Mode message when logging into xFi? From my side, it looks like this has been resolved, but please let me know if you experience otherwise and I will follow up on it. 


Community Icon
I am an Official Comcast Employee.
Official Employees are from multiple teams within Comcast: Product, Support, Leadership.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark a Best Answer!solution Icon
Community Icon
I am an Offical Comcast Employee.
Official Employees are from multiple teams within Comcast.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit.
Was your question answered? Mark a Best Answer!solution Icon
Community Icon
I am a Comcast Employee.
Please post so people with similar questions may benefit.
Was your question answered?
Mark a Best Answer!solution Icon

New Poster

Re: Gigabit Internet xFi

I'm too having the same problem.
My gateway wifi stopped working last night. The xfi app stated bridge mode was enabled.
I switched bridge mode off. The gateway is no longer in Bridge mode (I'm using the wifi right now).
However the xfi app and website both still say I am.
I've tried both google and safari on my laptop, and I've deleted and installed the app twice.
Any help would be greatly appreciated as I was throughly enjoying the app until this problem arose.
Official Employee

Re: Gigabit Internet xFi

Hi Kylie1984, are you still experiencing this Bridge Mode message when accessing xFi?


Community Icon
I am an Official Comcast Employee.
Official Employees are from multiple teams within Comcast: Product, Support, Leadership.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark a Best Answer!solution Icon
Community Icon
I am an Offical Comcast Employee.
Official Employees are from multiple teams within Comcast.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit.
Was your question answered? Mark a Best Answer!solution Icon
Community Icon
I am a Comcast Employee.
Please post so people with similar questions may benefit.
Was your question answered?
Mark a Best Answer!solution Icon

Forums Tips and Tricks:
Tagging Posts... See More
Discussion stats
  • 14 replies
  • 1171 views
  • 0 kudos
  • 6 in conversation