Welcome to Comcast Help & Support Forums
Find solutions, share knowledge, and get answers from customers and experts

New to the Community? Start here.

5,516,102

members

10

online now

1,716,687

discussions

Back to Top

Ref Code: S0a00

5 REPLIES
Posted by
Cable Expert

Member Since: ‎03-02-2007
Posts: 17,739
Message 1 of 6 (8,469 Views)

Re: Ref Code: S0a00

Cool, water and electricity don't mix.,




Community Icon
I am not a Comcast employee, I am a paying customer just like you! I am an XFINITY Forum Expert and I am here to help.To learn more about XFINITY Forum Expert program click here.
Was your question answered? Mark it as an accepted solution!solution Icon
Did this post help? Why not give it a kudo!!!Kudos Icon
Community Icon
I am not a Comcast employee, I am a paying customer just like you! I am an XFINITY Forum Expert and I am here to help.To learn more about XFINITY Forum Expert program click here.
Community Icon
I am an XFINITY Forum Expert and I am here to help. Expert Program
Posted by
Regular Visitor
  • Thank you contributor for your first reply to the community!
 Posting replies is the best way to get involved.

Member Since: ‎05-22-2009
Posts: 1
Message 2 of 6 (8,471 Views)

Re: Ref Code: S0a00

JayinAlg you are outstanding. We had a upstairs water break and it must have shorted the circuit breaker which knocked out our dropamp (no green led) found the plug and followed it back to the drop amp. Reset the circuit breaker and S0a00 code is gone and cable is back. Comcast couldn't come for 4 days but because of you we have service
Posted by
Cable Expert

Member Since: ‎03-02-2007
Posts: 17,739
Message 3 of 6 (20,887 Views)

Re: Ref Code: S0a00

Check all connections on the coax cable connector ends that they are snug at the TV outlet, the back of the cable box and any accessable splitters.

 

If you have Comcast high speed internet and that is working, then some homes have a drop amp (booster) that increases the signal to the TV outlets in the home.  The drop amp has a small power adapter that the amp gets it's power from.  Some times these are plugged in in the basement or garage, and at times they are plugged into GFI outlets that will pop if it detects a fault.  If you have a drop amp there would be a green LED on it if it has power, and would be dark if there is a power problem to the amp.  If you  think you have a drop amp, check around if there is a power loss to the little power supply that would have a coax cable connected to it.  It would look like this.

 




Community Icon
I am not a Comcast employee, I am a paying customer just like you! I am an XFINITY Forum Expert and I am here to help.To learn more about XFINITY Forum Expert program click here.
Was your question answered? Mark it as an accepted solution!solution Icon
Did this post help? Why not give it a kudo!!!Kudos Icon
Community Icon
I am not a Comcast employee, I am a paying customer just like you! I am an XFINITY Forum Expert and I am here to help.To learn more about XFINITY Forum Expert program click here.
Community Icon
I am an XFINITY Forum Expert and I am here to help. Expert Program
Posted by
Visitor
  • Thank you contributor for your first reply to the community!
 Posting replies is the best way to get involved.
  • Congrats on Posting your first topic!

Member Since: ‎10-01-2012
Posts: 2
Message 4 of 6 (20,898 Views)

Re: Ref Code: S0a00

Thanks for your quick response. Im dyinggggg here without TV, im missing all my shows hahahahahah..... and also i need to calm down my kid... So, do u thinks there is anything that i can do? 

Posted by
Cable Expert

Member Since: ‎03-02-2007
Posts: 17,739
Message 5 of 6 (20,900 Views)

Re: Ref Code: S0a00

That indicates a signal issue to your TV outlet.  It might be a neighborhood outage, or local to your home.

 

If it's a neighborhood outage, hopefully Comcast knows about it, but if it's local to you, please report it to Comcast so they have a record of the outage and they will determine what the issue is and get it fixed.

 




Community Icon
I am not a Comcast employee, I am a paying customer just like you! I am an XFINITY Forum Expert and I am here to help.To learn more about XFINITY Forum Expert program click here.
Was your question answered? Mark it as an accepted solution!solution Icon
Did this post help? Why not give it a kudo!!!Kudos Icon
Community Icon
I am not a Comcast employee, I am a paying customer just like you! I am an XFINITY Forum Expert and I am here to help.To learn more about XFINITY Forum Expert program click here.
Community Icon
I am an XFINITY Forum Expert and I am here to help. Expert Program
Posted by
Visitor
  • Thank you contributor for your first reply to the community!
 Posting replies is the best way to get involved.
  • Congrats on Posting your first topic!

Member Since: ‎10-01-2012
Posts: 2
Message 6 of 6 (20,903 Views)

Ref Code: S0a00

Hi, 

I need some help. I turn my tv and my box on, but in my screen appears : " ONE MOMENT PLEASE, this channel should be available shortly. Ref Code: S0a00. Its been like that for 45min. Does anyone knows how do i fixed? thanks a lot for the help ... cheers!