Welcome to Comcast Help & Support Forums
Find solutions, share knowledge, and get answers from customers and experts

New to the Community? Start here.

5,514,625

members

15

online now

1,715,023

discussions

Back to Top

IR Sensor location on RNG 150N

8 REPLIES
Posted by
Frequent Visitor
  • You have posted 10 replies to the community. Thank you for keeping the conversations going!
  • You have posted 5 replies to the community. Thank you for keeping the conversations going!
  • Thank you contributor for your first reply to the community!
 Posting replies is the best way to get involved.

Member Since: ‎10-29-2008
Posts: 11
Message 1 of 9 (13,703 Views)

Re: IR Sensor location on RNG 150N

to use the RNG150 box with any ir blaster device, you need to go down to comast and ask them for an IR Receiver that plugs in to the back of the rng150 box (they come with the little dta boxes already).. mount it on the front of the rng150 with the pickup from the ir blaster and it will work perfectly

Posted by
Visitor
  • Thank you contributor for your first reply to the community!
 Posting replies is the best way to get involved.

Member Since: ‎05-28-2013
Posts: 1
Message 2 of 9 (15,016 Views)

Re: IR Sensor location on RNG 150N

I have two different cable boxes: an RNG110 and an RNG150N and am trying to get them to work with an infrared emitter and/or a IR repeater kit.  I have tried two different Impact Acoustics #40430 repeater kits with the boxes and have had no success.  Do you know of a specific IR emitter or IR repeater kit that will work with either of these Comcast HD boxes?

Posted by
Visitor
  • Thank you contributor for your first reply to the community!
 Posting replies is the best way to get involved.

Member Since: ‎05-21-2013
Posts: 1
Message 3 of 9 (15,128 Views)

Re: IR Sensor location on RNG 150N

I have the Cisco and put where you stated no luck. Another spot?
Posted by
Visitor
Member Since: ‎01-28-2013
Posts: 1
Message 4 of 9 (15,851 Views)

Re: IR Sensor location on RNG 150N

I also have the Motorola RNG150N, and was hunting for the IR sensor location. I found it by shining a flashlight at the front panel -- there's a small (half-inch) circle just to the left of the Power indicator. I placed the IR emitter (I think that's the right term) over the circle, and voila! My system works!

Posted by
Cable Expert

Member Since: ‎03-02-2007
Posts: 17,739
Message 5 of 9 (15,983 Views)

Re: IR Sensor location on RNG 150N

asil2

 

The question was about a Motorola box, not a Cisco box.




Community Icon
I am not a Comcast employee, I am a paying customer just like you! I am an XFINITY Forum Expert and I am here to help.To learn more about XFINITY Forum Expert program click here.
Was your question answered? Mark it as an accepted solution!solution Icon
Did this post help? Why not give it a kudo!!!Kudos Icon
Community Icon
I am not a Comcast employee, I am a paying customer just like you! I am an XFINITY Forum Expert and I am here to help.To learn more about XFINITY Forum Expert program click here.
Community Icon
I am an XFINITY Forum Expert and I am here to help. Expert Program
Posted by
Visitor
  • Thank you contributor for your first reply to the community!
 Posting replies is the best way to get involved.

Member Since: ‎01-15-2013
Posts: 1
Message 6 of 9 (15,985 Views)

Re: IR Sensor location on RNG 150N

if you're standing in front of the box the sensor will be on the right hand side.  the far right hand side is metal with the Cisco logo on the metal case.  Just to the left off the metal part it's plastic.  Place the ir cable in the upper right corner just below the edge and as close possible metal part as possible.  the remote should work fine now.

 

Posted by
Visitor
  • Thank you contributor for your first reply to the community!
 Posting replies is the best way to get involved.
  • Congrats on Posting your first topic!

Member Since: ‎12-31-2012
Posts: 2
Message 7 of 9 (16,112 Views)

Re: IR Sensor location on RNG 150N

Motorola branded, the P2 version

Posted by
Edited on
‎12-31-2012 02:37 AM

Cable Expert

Member Since: ‎03-02-2007
Posts: 17,739
Message 8 of 9 (16,186 Views)

Re: IR Sensor location on RNG 150N

[ Edited ]

Motorola RNG150 or Cisco RNG150?  If Motorola we need to know if it's the original one or a P2.




Community Icon
I am not a Comcast employee, I am a paying customer just like you! I am an XFINITY Forum Expert and I am here to help.To learn more about XFINITY Forum Expert program click here.
Was your question answered? Mark it as an accepted solution!solution Icon
Did this post help? Why not give it a kudo!!!Kudos Icon
Community Icon
I am not a Comcast employee, I am a paying customer just like you! I am an XFINITY Forum Expert and I am here to help.To learn more about XFINITY Forum Expert program click here.
Community Icon
I am an XFINITY Forum Expert and I am here to help. Expert Program
Posted by
Visitor
  • Thank you contributor for your first reply to the community!
 Posting replies is the best way to get involved.
  • Congrats on Posting your first topic!

Member Since: ‎12-31-2012
Posts: 2
Message 9 of 9 (16,190 Views)

IR Sensor location on RNG 150N

I can not find the IR sensor location on the front panel of my RNG 150N STB.  I have an IR repeater system (my box is located in another room).  I can not get the cable box to work.  I don't know where to place the stick-on IR emitter.  I randomly have been trying several positions but thought it would be helpful to know where the IR sensor actual is.