Welcome to Comcast Help & Support Forums
Find solutions, share knowledge, and get answers from customers and experts

New to the Community? Start here.

5,709,605

members

10

online now

1,872,904

discussions

Back to Top

Certain channels no longer have sound while others do. Any solutions?

SOLVED
Posted by
New Poster
  • Congrats on Posting your first topic!

Message 1 of 9
7,733 Views

NBC and other select channels up the chain do not have sound whereas the other channels do.  It is very odd and this is now the second TV that does it, but the first one that has one of the new digital boxes (the smalld black box).

 

Any solutions to get the sound back?

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Posted by
New Poster
  • Thank you contributor for your first reply to the community!
 Posting replies is the best way to get involved.
  • Great Job! Your reply has been accepted. Thank you for helping and Congrats on your 1st Solution.

Message 9 of 9
7,222 Views
Solution

Pressing the Language button solved my problem. Thanks!

8 REPLIES
Posted by
Silver Problem Solver

Message 2 of 9
7,728 Views

Press the LANG button on the remote. Some channels have alternate audio configured, but nothing actually broadcast on it.

Posted by
New Poster
  • Thank you contributor for your first reply to the community!
 Posting replies is the best way to get involved.

Message 3 of 9
7,628 Views
Posted by
Frequent Visitor

Message 4 of 9
7,565 Views

i have one of those little digital comcast boxes on one of my tvs and the other day on 2 channels i get no sound. now this has expanded to 5 channels with no sound. my other tv is ok. would this be the box going bad or tv, i am thinking more the box.

Posted by
Silver Problem Solver

Message 5 of 9
7,555 Views

On one of the channels with no sound press the LANG button on the DTA(small box) remote. Sometimes the signals make the unit think it is in SAP mode.

 

I had it happen to me on one channel with one of those boxes in the middle of a program. Some people say that the LANG button gets pushed by accident but when it happened to me the remote was nowhere near my hand so it had to be a signal issue going into the box.

 

 

Posted by
New Poster
  • Thank you contributor for your first reply to the community!
 Posting replies is the best way to get involved.

Message 6 of 9
7,549 Views

Awesome, it works and it saved me hours not to wait for tech support 

Posted by
New Poster
  • Thank you contributor for your first reply to the community!
 Posting replies is the best way to get involved.

Message 7 of 9
7,521 Views

I have the same problem.  Usually if I hit the language button on the comcast remote, it will bring back the sound.  Other times, if I hit the mute button on and off....even though you didn't mute it.  Hope it works.

Posted by
Regular Visitor
  • Thank you contributor for your first reply to the community!
 Posting replies is the best way to get involved.

Message 8 of 9
7,507 Views

Pressing the Language button was a great fix. Only 114 has audio problems that do not respond to this, but these problems are on only 2 of the 4 DTA's I have. Strange.

Posted by
New Poster
  • Thank you contributor for your first reply to the community!
 Posting replies is the best way to get involved.
  • Great Job! Your reply has been accepted. Thank you for helping and Congrats on your 1st Solution.

Message 9 of 9
7,223 Views
Solution

Pressing the Language button solved my problem. Thanks!