Welcome to Comcast Help & Support Forums
Find solutions, share knowledge, and get answers from customers and experts

New to the Community? Start here.

5,725,706

members

8

online now

1,887,766

discussions

Back to Top

Getting Smtp Error no outgoing emails

SOLVED
Posted by
New Poster
Message 1 of 4
1,678 Views


Task 'mail.comcast.net - Sending' reported error (0x80042109) : 'Outlook is unable to connect to your outgoing (SMTP) e-mail server. If you continue to receive this message, contact your server administrator or Internet service provider (ISP).

 

Can any one help? i am trying to send resume's and this is slowing down my job hunt, Thanks in advance.

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Posted by
Gold Problem Solver

Message 2 of 4
1,702 Views
Solution

It could be a number of things including the possibility that your server is temporarily down.  Have you cleared your cache?  What port are you using for smtp and do you have SSL on?

This clickable link contains the recommended settings for most email clients- Scroll down to find your version of Outlook and compare your settings againest those.  LINK


Let us know the results of checking your port settings.

 



Need Email Help? Please post the following information in your post.
Do you use XfinityConnect? The Full or Lite version?
Do you use an email client? Which one? (Eg; Windows Live mail, Outlook, a smartphone etc.)
Which browser/version do you use? And- have you cleared your browser cache?
Which operating system? XP, Vista, Windows 7, Mac OS X
Details of the problem you are having.




3 REPLIES
Posted by
Gold Problem Solver

Message 2 of 4
1,703 Views
Solution

It could be a number of things including the possibility that your server is temporarily down.  Have you cleared your cache?  What port are you using for smtp and do you have SSL on?

This clickable link contains the recommended settings for most email clients- Scroll down to find your version of Outlook and compare your settings againest those.  LINK


Let us know the results of checking your port settings.

 



Need Email Help? Please post the following information in your post.
Do you use XfinityConnect? The Full or Lite version?
Do you use an email client? Which one? (Eg; Windows Live mail, Outlook, a smartphone etc.)
Which browser/version do you use? And- have you cleared your browser cache?
Which operating system? XP, Vista, Windows 7, Mac OS X
Details of the problem you are having.




Posted by
New Poster
Message 3 of 4
1,637 Views
Posted by
Email Expert

Message 4 of 4
1,632 Views

 


therjnel wrote:

I just started getting the same error.  My SMTP is set to port 25, no SSL.  Server time out is set to 1 minute.  Any luck figuring out what might be happening?  It's been going on for a coupe of days now so I hope it isn't that the server is down.


Please refer to the e-mail client settings detailed in this post and adjust your settings as necessary.

JR

 




Community Icon
I am not a Comcast employee, I am a paying customer just like you!
I am an XFINITY Forum Expert and I am here to help. For information on the program click here.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.

Was your question answered? Mark it as an accepted solution!solution Icon
Community Icon
I am not a Comcast employee. I am a paying customer just like you!
I am an XFINITY Forum Expert and I am here to help.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit.

Was your question answered? Mark it as an accepted solution!solution Icon
Community Icon
I am not a Comcast employee.

Was your question answered?
Mark it as a solution!solution Icon